Četvrtak, 12.11.2009.

General Mirko Norac ne želi Mesića moliti za pomilovanjeUmirovljeni general Mirko Norac neće tražiti pomilovanje od predsjednika Stjepana Mesića jer je usredotočen na žalbeni postupak pred Vrhovnim sudom od kojega traži
oslobađajuću presudu ili ponavljanje suđenja za ratne zločine u Medačkome džepu zbog kojih je nepravomoćno osuđen na sedam godina zatvora, doznaje se danas od njegova branitelja Željka Olujića.
- Moj branjenik u ovom trenutku uopće ne razmišlja o molbi za pomilovanje jer je isključivo i jedino usredotočen na predmet 'Medački džep', odnosno žalbu o kojoj će idućeg tjedna raspravljati Vrhovni sud", izjavio je za Hinu Olujić nakon današnjeg posjeta glinskoj kaznionici u kojoj Norac izdržava 12-godišnju zatvorsku kaznu zbog zločina na gospićkom području 1991. 
Olujić je ustvrdio kako sa svojim branjenikom danas nije razgovarao o mogućoj molbi za pomilovanje, o kojoj će, kako je dodao, eventualno razgovarati tek nakon odluke Vrhovnog suda. 
Na upit hoće li Norčeva obitelj zatražiti pomilovanje odgovorio je kako o tome "ne zna ništa jer on jedino zastupa Norca". Nije želio komentirati, kako je rekao, medijska nagađanja da Norac od Mesića ne želi tražiti pomilovanje jer mu je predsjednik države u srpnju ove godine oduzeo sedam odličja i priznanja....

Obavijest

Zbog radova na prokopu za postavljanje kanalizacijskog sustava na dionici državne ceste D-1 kod Tomaševića, promet se odvija uz pomoć postavljanje prometne signalizacije,  naizmjenično. Kako se predviđa radovi će trajati  3 do 4 dana. Vozači se mole na oprez i poštivanje postavljenih prometnih znakova

Obavijesti iz Općine Hrvace

Objavljen je natječaj za dodjelu studentskih potpora studentima sa područja Općine Hrvace  za tekuću školsku i akademsku godinu. Natječajna dokumentacija prikuplja se do 04. prosinca. Sve informacije po pitanju potpore mogu se dobiti kod stručnih službi u općinskoj zgradi u Hrvacama.

Općina Hrvace vrši upis sadnog materijala na način da se zainteresirani mogu upisati 50 i više komada nasada iste vrste. Plaćanje je kao i prethodnih godina 1/3 ukupne cijene sadnica.

Smotra sredstava, opreme i vozila zimske službe Županijskih cesta Splitsko-dalmatinske županije

Pred nadolazeće zimsko razdoblje sutra, 13. studenoga, će se u Cisti Velikoj s početkom u 9  sati održati smotra sredstava, opreme i vozila zimske službe Županijskih cesta Splitsko-dalmatinske županije. Nakon smotre održat će se edukativni sastanak s ophodarima i pregled njihove opreme za zimske uvjete. Također će se održati sastanak s vozačima specijaliziranih vozila i opreme za zimsku službu. Na ovoj smotri sudjelovat će i djelatnici Nadcestarije Sinj s ostalih šest nadcestarija. Sinjska Nadcestarija u svom djelovanju zadužena je za oko 500 kilometara prometnica svih kategorija.

Obavijest

U prostorijama općine Dicmo izložena je Studija utjecaja na okoliš obilaznice Dicma. Svi zainteresirani mogu obaviti uvid kao i dobiti potrebna objašnjenja za ovaj projekt do  18.  studenoga.  Kako doznajemo tvrtka Interplan iz Karlovca koja je ovaj plan izradila  sutra, 13. studenoga, će uz predstanike HC i Ministarstva zaštite i okoliša održati i javno izlaganje na izloženu studiju.

Obavijest iz HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra, 13. studenoga, u vremenu od 09,00 do 14 sati bez napajanja električnom energijom bit će potrošači u općini Dicmo i to: Centar Dicma uz državnu cestu Split-Sinj od skretanja za radnu zonu do skretanja za Prisoje.
U vremenu od 09.00 do 12,00 sati zbog istih radova bez električne energije bit će potrošači u Koritima te rudskim naseljima Rosandić i Crljen.U slučaju lošeg vremena radovi se odgađaju.

Obavijest iz Lovačke udruge Sinj

Lovačka udruga Sinj poziva sve svoje članove na zajednički lov koji će se održati u subotu 14.studenoga,nakon kojega je predviđen zajednički ručak u planinarskom domu Sv.Jakov na Vrdovu.

Kino danas

Danas i sutra s početkom u 19,30 sati u sinjskom kinu prikazuje se američki film „Crvena stijena“.

Ministar otvorio novoizgrađeno krilo osnovne škole sa 10 učionica

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Radovan Fuks u srijedu je otvorio novoizgrađeno krilo zgrade OŠ ‘‘Trilj’’ sa 10 novih učionica koje su omogućile da se u toj školi za svih 586 učenika nastava održava samo u jednoj smjeni.
Svečanosti u triljskoj školi, koja je u srijedu slavila svoj dan, uz ministra Fuksa, nazočili su Vinko Filipović, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje, dožupan Luka Brčić, državni tajnik Josip Sarač, gradonačelnik Trilja Ivan Šipić, učitelji i učenici škole i brojni drugi gosti.
...