Ponedjeljak, 12.11.2007.

"MOJE SVJETLO ZA VUKOVAR"


IZVOR:public.carnet.hr/

Udruga tjelesnih invalida grada Sinja uključila se u realizaciju projekta «Moje svjetlo za Vukovar». Cilj projekta je senzibilizirati učenike osnovnih i srednjih škola o sposobnostima osoba s invaliditetom, te pružanje direktne pomoći najugroženijim osobama u gradu Vukovaru.
Udruga UTIS je od Udruge «Prijatelji» iz Metkovića dobila 1.700 svijeća za koje će u svim sinjskim školama od ponedjeljka do petka prodavati kupone po cijeni od 10 kuna. članovi Udruge i volonteri će, uoči pada Vukovara, 17. studenoga, u 18 sati zapaliti svijeće na Trgu dr. Franje Tuđmana, a cjelokupni prihod od prodaje 18. studenog će se uručiti najpotrebnijima u Vukovaru.

KRONIKA 92

U pojačanim provedbenim aktivnostima Policijske uprave Splitsko-dalmatinske koje su provodili protekli vikend, na cestama Cetinskog kraja u tri dana prometna policija zabilježila je 113 prometnih prekršaja, 46 prekoračenja brzine s tim da je 10 vozača bilo pod utjecajem alkohola. Proteklog vikenda zabilježene su i 4 lakše prometne nesreće.

"MJESEC HRVATSKE KNJGE"

Povodom manifestacije «Mjesec hrvatske knjige» koja se obilježava od 15. listopada do 15. studenoga, u sinjskoj Gradskoj knjižnici postavljena je popratna izložba knjiga koje su tiskane do 1960. godine. Izložba se može pogledati do kraja «Mjeseca knjige». Podsjećamo da će «Dani oprosta» u sinjskoj knjižnici biti 14. i 15. studenog.

SPORT

U trećem kolu A 1 košarkaške lige u Bedekovčini košarkaši Zaboka pobijedili su Alkara 95:70, a u A2 košarkaškoj ligi Trogir je u Trogiru bio bolji od Cetine 65:89.
Nogometaši Junaka u derbiju 14. kola 3. Hrvatske nogometne lige Jug pobijedili su u Dubrovniku GOšK-a rezultatom 3:2, dok su nogometaši Hrvaca na svom terenu bili bolji od Konavljanina.

Nogometašoi OSK-a poraženi su od Slavena 2:0, dok je susret Glavice Mladost Prološac odgođen za srijedu.

Mladi ragbijaši Sinja u kategoriji do 12 godina obranili su naslov prvenstva Hrvatske. U subotu u finalu pobjedili su splitsku Nadu 10:0.