Subota, 12.11.2005.

PRIOPćENJE IZ HAK-a

Iz HAK-a javljaju i upozoravaju na povećani ritam prometa ovog vikenda. Posebno iz smjera unutrašnjosti prema jadranu. Sinjska policija bilježi nešto gušći promet kroz grad, ali bez zastoja i čekanja.

Na graničnom prijelazu Kamensko od jutra je povećani ulazak vozila iz smjera BiH u Hrvatsku. Inače uz jutarnju temeperaturu od 4 stupnja Celzijeva ponegdje je bilo i skliskih kolnika.

PRIOPćENJE HUS-a

HUS i predsjednik Jozo Marić ističu nezadovoljstvo neagilnošću grada Sinja prema "Promet"-u Makarska kao strateškom ulagaču u procesu privatizacije Autoprijevoza Sinj.

Udruga sindikata zahtjeva od službene vlasti grada Sinja aktivniji pritisak na ulagača poradi isplate svih dobavljača i vjerovnika kako bi se stvorile prepostavke za deblokiranje računa tako bi se stvorio način, ističe Marić, za ubrzani ulazak Prometa Makarska u strukturu vlasti Autoprijevoza Sinj.


AKCIJE DARIVANJA KRVI

Trenutačna potražnja krvi 0 pozitivno i 0 negativno je najveća, potvrdjuju u tranfuzijskom odjelu Kliničke bolnice Split. Tijekom godine na području Dalmacije prikupljeno je nešto više od 1000 doza krvi.

Najveća potrošnja ide na terapijske svrhe, liječenje bolesnika,operativne zahvate i slično. Sinjska udruga najavljuje posljednju akciju u gradu Sinju već sljedećeg ponedjeljka, a zadnju u godini u Hrvacama sredinom prosinca.

VRIJEME

Jutro je osvanulo sunčano, ali i prohladno.U 7 sati bilo je 4 stupnja Celzijeva.U nastavku dan sunčano i toplije. Dnevna temperatura će se kretati između 15-20 stupnjeva Celzijevih.