Subota, 12.10.2019.

Od iduće godine Alka u državnom proračunu!?


Za vrijeme svog jučerašnjeg boravka u Sinju, predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se s užim vodstvom Viteškog alkarskog društva.
Kako doznajemo, na sastanku se razgovaralo o financiranju Sinjske Alke te Alkarske ergele i Muzeja Sinjske alke kroz posebnu stavku državnog proračuna te mogućnosti odlaska alkarske povorke u Francusku, u Versailles u svibnju 2020. godine.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Druženje studenata Cetinske krajine u Zagrebu


Tradicionalno, povodom početka nove akademske godine, udruga Studenti Cetinske krajine poziva sve nove cetinske studnete na druženje i upoznavanje, na kojem će novopridošli studenti imati priliku od starijih kolega dobiti sve potrebne informacije o studiju, studentskim pravima i općenito o životu u Zagrebu.
Ovogodišnje druženje i upoznavanje brucoša s područja Cetinske krajine održat će se danas, 12. listopada s početkom u 20 sati u prostorijama Kluba Sinjana, Masarykova 22.
Na druženje su pozvani i svi ostali studenti Cetinske krajine i prijatelji. Nakon druženja svi studenti će imati mogućnost i učlaniti se u Udrugu te ostvariti niz pogodnosti tijekom akademske godine.
‘Sigurni smo da će, kao i prethodnim generacijama, članstvo u Udruzi svakom novom studentu uvelike olakšati ulazak i boravak u akademskom životu. Nadamo se da se vidimo u što većem broju’, poručuju iz udruge Studenti Cetinske krajine.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Najava sportskog vikenda

Pred nama je još jedan zanimljiv sportski vikend u kojem izdvajamo domaće oglede Alkara i rukometašica Sinja…
Ovog vikenda s prvenstvenim obvezama počinju i odbojkašice Sinja koje u prvom kolu gostuju u Zadru.
Vikend nam donosi i nove utakmice preponskog jahanja na sinjskom Hipodromu. Turnir, kojeg i ovog puta organizira KGK Alkar, održat će se u subotu i nedjelju.
Rukometaši Kamička i Trilja odigrat će drugo prvenstveno kolo u kojem je sinjska momčad u petak domaćin Splitu, a dan kasnije Trilj gostuje u Vodicama.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR