Nedjelja, 12.10.2014.

Devetu godinu zaredom raspisan je natječaj za nacionalni program stipendiranja "Za žene u znanosti"

L’ORÉAL Adria i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO već devetu godinu zaredom raspisali su natječaj za nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“ kojim dodjeljuju četiri stipendije od čak 5.000 €. Na čelu s akademikom Zvonkom Kusićem, Izborno povjerenstvo programa stipendiranja „Za žene u znanosti“ dodijelit će stipendije najuspješnijim znanstvenicama, do 35 godina starosti, a koje su u završnoj fazi izrade doktorske disertacije iz područja prirodnih znanosti, medicine i zdravstva te biotehničkih znanosti, uključujući  i interdisciplinarna područja.

Dosad je dodijeljeno ukupno 30 stipendija, a po prvi put ove godine, jedna od četiri znanstvenice koja će osvojiti vrijednu nacionalnu stipendiju programa „Za žene u znanosti“ imat će priliku osvojiti i međunarodnu stipendiju koju od ove godine L'Oréalova zaklada „For Women in Science" u suradnji s UNESCO-om dodjeljuje u sklopu projekta „International Rising Talents“.

Kandidatkinje svoje prijave za natječaj „Za žene u znanosti“ mogu poslati Hrvatskom povjerenstvu za UNESCO do 6. studenog 2014. na adresu Runjaninova 2, a s naznakom „Za žene u znanosti“.

Sve informacije dostupne su na službenoj stranici Ministarstva kulture: http://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=11355

”Ne damo naše autocest” – Referendumsko pitanje

Inicijativu “Ne damo naše autoceste “pokrenulo je sedam organizacija civilnog društva (Mreža mladih Hrvatske ,Pravo na Grad,Zelena akcija,GONG,Centar za mirovne studije,Savez udruge Klubtura,Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju) , dva cestarska sindikata (Nezavisni cestarski sindikat i Sindikat radnika Hrvatskih autocesta ) i pet sindikalnih središnjica (NHS, SSSH,MHS,HURS I URSH). Ovih 14 organizacija osnovalo je Organizacijski odbor za izjašnjavanje birača o potrebi da se zatraži raspisivanje referenduma o uređenju pitanja davanja hrvatskih autocesta u koncesiju,a inicijativi su se priključile i brojne druge organizacije (sindikati, udruge) i građani iz svih krajeva Hrvatske.
Opširnije...
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM