Srijeda, 12.10.2011.

Gradonačelnikov prijem za Sinjske mažoretkinjeDana 12. listopada 2011. godine gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan i zamjenik gradonačelnika Zoran Vujanović u Gradskoj vijećnici upriličili su primanje za Sinjske mažoretkinje koje su kao članice hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu u mažoret plesu održanom od 30. rujna do 02. listopada 2011. godine u engleskom gradu Bathu ostvarile zapažene rezultate.
Predsjednica Sinjskih mažoretkinja Davorka Dukić i trenerica-koreografkinja Vesna Jukić-Bračulj
zahvalile su gradonačelniku na potpori Grada, nakon čega su razmijenjeni darovi.
IZVOR: GRAD SINJ

Sportska srijeda

Danas je zanimljiv i sadržajan sportski dan u kojem svoje nastupe imaju klubovi s područja Cetinskog kraja.
Nakon prvih prvoligaških bodova, osvojenih na gostovanju kod Tvina u Virovitici, rukometašice Sinja večeras traže prvu pobjedu na domaćem terenu. Večeras u 20 sati, u 6. kolu ugostit će ekipu Orijenta iz Rijeke.

Uvertira rukometašicama je ogled rukometaša. Naime, od 17 sati u sinjskoj dvorani, u okviru županijskog rukometnog kupa sastaju se Kamičak i Solin.

Danas su na rasporedu i susreti 10. kola 3. HNL-jug. Nakon nekoliko negativnih rezultata i samo 5 osvojenih bodova, Hrvace traže bodove spasa. Od 15 sati i 30 minuta gostuju kod Zmaja u Blatu na Korčuli.

Danas kreće i A2 košarkaška liga jug. U prvom kolu triljska Cetina na svom terenu večeras u 20 sati dočekuje jednog od kandidata za naslov prvaka GKK Šibenik.

Povodom proslave Dana općine Otok i blagdana Svetoga Luke, na ŠC 'Gola brda' danas u 14 sati će se odigrati susret nogometnih veterana.

U organizaciji županijskog nogometnog saveza na ŠC 'Sv. Mihovil' u Brnazama danas kreće prva razina selektivnog procesa za dječake rođene 1998. godine sa područja Cetinske krajine. Početak je u 15 sati.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Udruga Srma po 11. put prikuplja odjeću i obuću

Udruga Srma u Sinju organizira 11. prikupljanje odjeće i obuće za štićenike Centra za rehabilitaciju Fra Ante Sekelez u Vrlici i građane u potrebi.
Akcija je započela danas, 10.10. i trajat će do 28. listopada. Prikupljanje se odvija u kući Tripalo ispod crkve u Sinju kod Fina-e.  Građani mogu donijeti očuvanu odjeću i obuću, posteljinu, donje rublje, sportsku odjeću i slično ponedjeljkom i subotom od 10 – 12 sati, te utorkom, srijedom, četvrtkom i petkom poslijepodne od 17 do 19 sati.
Nakon prikupljanja dio odjeće i obuće uputit će se u vrlički centar, te organizirati 2. socijalna samoposluga za građane u potrebi.
IZVOR: UDRUGA SRMA

Općina Otok spremna na feštu

OTOK – Općina Otok se priprema za proslavu svog dana i blagdana svetog Luke.
RASPORED DOGAĐANJA:

Srijeda,12.10.2011.god.
-14,00 sati–Nogometni  turnir  veterana  (ŠC  Gola brda)

Četvrtak,13.10
-19,00 sati – Kazališna predstava  “Aj,uj nemore se više durat” – Dramska udruga “Most” iz Trilja.
...

U subotu susret SDFŽ SDP-a

Gradska organizacija Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Sinj organizator je susreta gradskih i općinskih foruma s područja Splitsko-dalmatinske županije, koji će se održati u subotu, 15. listopada 2011. godine na ranču Mustang u Glavicama.
 Susret je trebao biti održan prošle subote, no odgođen je zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta.
Ovim putem pozivaju sve svoje članice da se jave u prostorije stranke ili na telefon 821 121 i mobitel 099 215 4199 svakim danom od 19 sati.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

Jučer je na triljskom području zaustavljeno osobno vozilo, kojim je upravljao 26-godišnjak iz Bosne i Hercegovine. Temeljem naloga izvršena je pretraga vozila. Pronađeno je ukupno 1700 kutija cigareta. Protiv 26-godišnjaka podnesena je odgovarajuća kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
IZVOR: PU SD