Utorak, 12.10.2010.

Tijekom jutra sedam roditelja djece OŠ Ivana Mažuranića u Hanu došlo je izraziti negodovanje zbog prijevoza učenika

Tijekom jutra sedam roditelja djece OŠ Ivana Mažuranića u Hanu, došlo je izraziti negodovanje, ali i pokušati pronaći zajedničko rješenje za besplatan prijevoz učenika s područja Obrovca i Bajagića do škole na Hanu.
Naime temeljem postojećeg pravilnika o prijevozu školske djece posebno su regulirani troškovi od strane osnivača a to je županija prijevoz za učenike do 4. i od 5. do 8. razreda ovisno o udaljenosti od škole. Temeljem tog pravilnika nisu za besplatan dio obuhvaćena sva djeca ove škole.
Kako su izvijestili ravnatelj škole Tomislav Budimir i direktor Autoprijevoza Jakov Jerkan prijevoz učenika nastavit će se po dosadašnjem modelu, a to je besplatan prijevoz za sve učenike. Kako će vrlo brzo biti novi natječaj za prijevoz školske djece,  a kroz formu istog tražit će se pozitivno rješenje za sve učenike što se tiče OŠ Ivana Mažuranića na Hanu po pitanju prijevoza.

Održan sastanak povjerenstva za provedbu programa poticanja poduzetništva u Gradu Sinju u 2010. godini

Jutros je održan sastanak povjerenstva za provedbu programa poticanja poduzetništva u Gradu Sinju u 2010. godini. Za predviđenih 700 tisuća kuna javilo se 12 zainteresiranih poduzetnika. Predsjednica povjerenstva Elena Perković-Paloš izvjestila je da je šest zahtjeva imalo potpunu i ispravnu dokumentaciju. S osobama koji udovoljavaju uvjetima u petak će se obaviti intervju nakon čega će povjerenstvo izvršiti raspodjelu sredstava.

Počelo asfaltiranje u Brnazama

Po godišnjem planu i rasporedu asfltiranja nerazvrstanih cesta ove aktivnosti sada se provode u Brnazama. G lavni dio radova tj. asfaltiranja provodi se na dijelu stare Rere od PC Tomy  u dužini 600 metara. Inače temeljem odluke GV Sinja u ovoj godini u mjesnom odboru Brnaze predviđeno je da se asfaltira oko 4 tisuće kvadratnih metara.

Dan općine Otok i proslava blagdana sv. Luke

U Otoku su u tijeku posljednje pripreme za obilježavanje Dana općine i proslave blagdana sv. Luke. U petak je s početkom u 11 sati svečana sjednica Općinskog vijeća, međunarodna izložba slika i skulptura te koncert klape Sv. Luke i gostiju.
U subotu je dragovoljno darivanje krvi koje organiziraju GD CK Sinji i klub dragovoljnih darivatelja krvi Otok i kulturno umjetnički program. Sportski sadržaji s atletskom utrkom sv. Luka je u nedjelju, a središnje misno slavlje na blagdan sv. Luke u ponedjeljak 18. listopada.

Obavijest

Jučer je počela  isplata naknade za ogrjev korisnicima stalne pomoći sa područja Grada Sinja koji to pravo ostvaruju temeljem rješenja Centra za socijalnu skrb. Isplata se vršiti radnim danima u zgradi gradske uprave u sinju od 12 do 15 sati. Korisnici sa sobom moraju ponijeti osobnu iskaznicu

Obavijest

U Otoku od sutra, 13. listopada, počinje isplata naknade za ogrjev korisnicima stalne pomoći s područja općine Otok.

Osobe s područja  općine Otok od sutra, 13. listopada, koji koriste naknadu dječjeg doplatka, mogu predignuti naknadu za subvenciju kupnje školskih udžbenika. Obje naknade podižu se od 8 sati.

HumanitarnI koncert za Žanu Lelas

Sinoć je održan sastanak Organizacijskog odbora za održavanje humanitarnog koncerta koji će se održati 20. listopada u sinjskoj Sportskoj dvorani s početkom u 19,30 sati. Cijeli prihod namijenjen je liječenju djevojčice Žane Lelas iz Vrlike. Na koncertu će nastupiti uglavnom dalmatinske klape Sinj, Intrade, Tragos, Sveti Florijan, Dalmatino i drugi izvođači.

“Eko–etno Hrvatska“

Sutra, 13. listopada, će se u Zadru u Sportskom centru Višnjik pa sve do nedjelje održati međunarodni sajam proizvoda i usluga ruralnih područja “Eko–etno Hrvatska“. Sajam će, uz bogatu ponudu tradicionalnih proizvoda i ekotržnicu, posjetiteljima ponuditi i zabavni program, a za male gospodarstvenike i turističke djelatnike i obrtnike bit će organizirani razni edukacijski sadržaji.
Kao i dosadašnjih godina na ovom sajmu sudjelovat će sve Hrvatske županije.
U okviru Splitsko-dalmatinske županije bit će i izlagači s područja  Cetinskog kraja. Svečano otvaranje je sutra, 13. listopada, u 11 sati.

"Manje oružja – manje tragedija"

Ministarstvo unutarnjih poslova i ove godine nastavlja s provođenjem akcije "Manje oružja – manje tragedija". Ova akcija ima za cilj smanjiti na najmanju moguću mjeru posljedice držanja oružja, koje građani na nenezakonit način drže u svojim domovima, a koje u najvećem broju slučajeva potječe iz Domovinskog rata. Građanima koji nezakonito posjeduju oružje pruža se mogućnost da isto bez ikakve sankcije predaju policiji. Svi koji žele predati oružje, mogu se javiti policiji na telefonski broj 192, u  policijsku postaju ili na besplatni broj telefona 0800 8892.
Tijekom akcije na području Policijske uprave organizirati će se info  punktovi i druga događanja na kojima će građani biti informirani o tijeku akcije i načinima predaje oružja. Prvo takvo događanje biti će organizirano u Makarskoj 24. listopada 2010. godine.

Stanje na cestama

Magla još mjestimice smanjuje vidljivost u Lici i Slavoniji. Posebice na dionicama autocesta: A 1, između tunela Mala Kapela i čvora Gospić, te na A 3 Bregana-Lipovac, od Ivanić Grada do Lipovca. Na dionicama pod maglom kolnici su vlažni i skliski. Jak vjetar puše na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice do tunela Tuhobić.

Na autocesti A 1, zbog redovnog održavanja, kroz tunel Sveti Rok vozi se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno, a zabrana je prolaska za izvanredne prijevoze čija širina prelazi 3,40 m. Promet teče jednim trakom kroz tunel Plasina, u smjeru Splita, te od 83. do 77. km, u smjeru Zagreba.

Za sav promet bit će zatvorena brza cesta Solin-Klis (D 1), od 13 do 13,30 sati, zbog radova. Obilazak je starom kliškom cestom (ŽC 6253).
IZVOR: HAK