Ponedjeljak, 12.10.2009.

Gradonačelnik Ivica Glavan položio kamen temeljac za novu peradarsku farmuDanas, 12. listopada, Gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan polaganjem kamena temeljca označio je početak radova na izgradnji nove, inače 4. po redu, peradarske farme za uzgoj koka nesilica tvrtke “Mostina” d.o.o iz Glavica kod Sinja. Nova peradarska farma bit će kapaciteta 27500 komada koka nesilica, a bit će završena početkom iduće godine. Početak radova blagoslovio je sinjski župnik fra Nikica Ajdučić.

Vandali su u Sinju u ulici Put Ferate polomili sedam stabala lipa

Ovog vikenda vandali su u Sinju u ulici Put Ferate polomili sedam stabala lipa debljine 5 do 8 centimetara i visokih dva do tri metra. Podsjetimo kako je vandalizam bio i prije osam dana kada je u đardinu kod spomenika Fra Pavlu Vučkoviću stradala juka visoka metar i po, a u dječjem dijelu gradskog parka uništene su dvije sprave za igranje najmlađih i polomljena su stabla javora i razbacane kante za otpatke. Ovo postaje neizdrživo, i polako postaje pravilo da svakog vikenda vandali pod okriljem noći lome i čupaju stabla na zelenim gradskim površinama, istaknula je pročelnica odjela za komunalne djelatnosti Ivana Majić. Pročelnica Majić ističe da grad u pogledu uljepšavanja svojih površina nastavlja s aktivnostima, a vandali ih u tome neće spriječiti. Podsjetimo kako su ova polomljena stabla posađena prošlog proljeća, kao već uzgojene i ojačane biljke kako ih se ne bi polomilo, no izgleda vandalizam i vandali stanuju u našem kraju.

Novi portal sinj.com.hrPoštovani,
Tokom dana bi trebao biti postavljen novi portal, stoga se unaprijed ispričavamo ukoliko stranice budu privremeno nedostupne.

Vijesti iz TriljaGrad Trilj potpisao je Ugovor o izgradnji nogostupa Trilj–Vedrine u dužini od 800 metara, s obje strane državne ceste D 220. Vrijednost radova je oko 1 milijun i 400 tisuća kuna, a investitor je Grad Trilj. Izgradnja nogostupa počet će sljedeći tjedan, a radovi bi trebali biti gotovi početkom iduće godine.

Sjednica Općinskog vijeća Općine Otok

Vijećnicima Otoka danas će biti predstavljeno Izvješće Državnog ureda za reviziju o obavljenom uvidu u Proračun i financijske izvještaje Općine za prošlu godinu, te Izvješće o izvršenju općinskog Proračuna za prvu polovicu ove godine. Razmatrat će se i Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama ovogodišnjeg proračuna.
Na današnjoj sjednici Općinskog vijeća trebala bi se donijeti i odluka o dodjeli javnih priznanja povodom Dana Općine. Za nagrade su predloženi OŠ Kamešnica povodom 100–te godišnjice školstva na području Otoka, NK OSK, pjesnik Ante Nadomir Tadić Šutra i Anđelko Marković, igrač NK OSK.

Obavijest

Grad Sinj danas počinje s podjelom pomoći za kupnju udžbenika. Isplata počinje u 12,00 sati za podnositelje čija prezimena počinju slovima od A do M. Sutra od 12,00 sati pomoć će se isplaćivati podnositeljima čija prezimena počinju slovima od M do Ž.

Obavijest

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca iz Domovinskog rata, podružnica Splitsko–dalmatinske županije, organizira trodnevno putovanje u Vukovar, Đakovo, Osijek, Aljmaš i Ilok. Putovanje se organizira povodom Dana Grada Vukovara. Više informacija na tel. 322–311 ili u uredu Udruge u Splitu, na Trgu braće Radića 4/2, od 9,00 do 11,00 sati.

Obavijest

Prijave za pomoći studentima, koje dodjeljuje Fond Gospe Sinjske, podnose se na prvom katu Samostana od 08 do 16 sati, do kraja studenog. Dosadašnji korisnici trebaju obnoviti zahtjev. Dodatne informacije na brojeve 707-017 ili na mob: 098 990 52 80.

Sport

U 5. kolu 4. Hrvatske nogometne lige Glavice su pobijedile na svom terenu Slogu 2:1. Istim rezultatom OSK je nadigrao Orkana u Dugom ratu.

U Županijskoj ligi Tekstilac je u Sinju pobijedio Poljičanina 2:0, a Čaporice Trilj bile su bolje od Vrlike 4:1.

17-godišnji Petar Delaš, član Atletskog kluba Sinj, jučer je u Zagrebu istrčao svoj prvi maraton. S vremenom 3 sata i 26 minuta ostvario je ukupno 40. vrijeme među 300 maratonaca. Maraton su završili i Milan Buljan (3h,55min.) te Robertino Vučković (3h,59min). U polumaratonu je nastupilo 8 Sinjana.

Ovog vikenda počelo je i natjecanje u A2 košarkaškoj ligi. Alkar je na svom terenu u subotu pobijedio Voštarnicu 75-63.
Triljska Cetina poražena je jučer u Zadru od ekipe Pet Bunara 54-64.

Odigrani su susreti u boćarskim ligama. U natjecanju druge boćarske lige Trilj je bio bolji od Velebita 14-8, dok je Otok u Turjacima bio bolji od Pržine 14-8. U susretu prve županijske lige Sutivan je pobijedio Sinj 13-9.

U motokross utrci za Kup Hrvatske u Kozarevcu, u Kloštar Podravskom, u klasi 250 kubika Ivan Kundid bio je 5. U klasi 85 kubika Petar Kundid osvojio je prvo mjesto.

Kino danas

Na repertoaru sinjskog kina večeras su dva filma. U 17,30 prikazivat će se dječji film „G–FORCE“, a u 19,30 akcijski triler „Otmica metroa 123“, u kojem glavne uloge igraju Denzel Washington i John Travolta. Redatelj filma je Tony Scott.

Obavijest

Zbog radova miniranja kod proboja zapadne cijevi tunela Mačkovac, u sklopu dogradnje zapadnog kolnika dionice Majdan – Jamani i Jamani–Klis Grlo, dionica državne ceste D 1, Brza cesta Solin–Klis bit će zatvorena za sav promet od 17,00 do 17,30 sati. Obilazni pravac je Županijska cesta 6253, Stara kliška cesta.