Petak, 12.10.2007.

RADNICI DALMATIKE JOš NISU PRIKUPILI NOVAC ZA SUDSKO VJEšTAčENJE

Radnici Dalmatinke Nove nisu uspjeli prikupiti 40 tisuća kuna, koje su jučer trebali uplatiti na žiro - račun Trgovačkog suda u Splitu za potrebe sudskog vještačenja, kojim bi se utvrdila solventnost poslovanja tvornice. Sudac Ivan Basić, prolongirao je rok do kojega radnici trebaju uplatiti novac. Predsjednica Nezavisnog sindikata Dalmatinke Nove Iva Radonja kazala nam je da se radnici nadaju kako će početkom idućega tjedna prikupiti potreban iznos.

OBAVIJEST

Grad Sinj u ponedjeljak počinje s isplatom novčane pomoći za ogrjev, koju je osigurala županija Splitsko - dalmatinska. Pomoć će dobiti korisnici koji ostvaruju pomoć za uzdržavanje temeljem rješenja Centra za socijalnu skrb. Oko 210 korisnika, nositelja pomoći, dobit će novčana sredstva u iznosu od po 950,00 kuna.
Isplata će se vršiti radnim danima u zgradi Gradske uprave u Sinju, u sobi broj 37, od 9,00 do 11,00 i od 12,00 do 14,00 sati, uz predočenje osobne iskaznice.
Ukoliko nositelj pomoći nije u mogućnosti sam predignuti pomoć, istu može predići član kućanstva, uz predočenje osobne iskaznice nositelja prava na pomoć.

REOCJENJIVANJE SINJSKOG RODILIšTA

Od 1998. godine sinjsko rodilište ima status bolnica - prijatelj djece. Nakon što je 15 rodilišta u Hrvatskoj dobilo taj naziv projekt je zaustavljen. Početkom ove godine UNICEF je ponovno krenuo u akciju ocjenjivanja rodilišta, kako bi se projekt nastavio. U sklopu te akcije u studenom će komisija UNICEF-a posjetiti sinjsko rodilište. Ona će obaviti izvid nakon čega će se ponovno pokrenuti postupak reocjenjivanja, kako bi rodilište u Sinju i dalje nosilo naziv bolnica, odnosno rodilište - prijatelj djece.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Sinj jučer je održana akcija dragovoljnog darivanja krvi na kojoj je prikupljeno 38 doza te dragocjene tekućine. Nova akcija najavljena je za ponedjeljak 15. listopada u Otoku.

BLAGDAN SV. LUKE

Sutra, 13. listopada, u Otoku, u okviru obilježavanja blagdana svetoga Luke i dana Općine, koji se slavi 18. listopada, održat će se večer folklora. Gosti KUD Kamešnica iz Otoka su KUD «Josip Lovretić» iz Otoka Slavonskoga, Kulturno umjetnička udruga «Zvona Zagore» iz Mirlović zagore, KUD-ovi «Komaštre» iz Ogorja, «Peruća» iz Hrvaca, «župe Grab» iz Graba i Udruga za zaštitu baštine Cetinske krajine.
Program će se održati na Roknjači, s početkom u 18,00 sati.


KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras se prikazuje amaerički film Zvjezdana prašina sa Robertom De Nirom i Michelle Pfeifer u glavnim ulogama.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra od 08,00 do 14,00 sati bez električne energije bit će potrošači u Karakašici, zaseok Matić, a od 8,30 do 14,00 potrošači u Otoku, zaseok žižić.
U slučaju lošeg vremena radovi će se odgoditi.

SPORT

U polufinalu ženskog rukometnog skupa za rukometašice Sinj je pobjedio u Vranjicu ekipu Vranjica 25:20. Sutra su na rasporedu susreti druge rukometne lige sa najzanimljivijim susretom ovoga vikenda u Sinju u 18 i 30 igraju rukometaši Kamička i Cetinke, a u 16 i 30 rukometašice Sinja dočekuju ekipu Metkovića, dok Cetina gostuje kod Orkana u Dugom ratu.

KRONIKA 92

PP SINJ, 11.10.2007.g. službenici PP Sinj završili su kriminalističku obradu nad tridesetčetvorogodišnjakom sa šireg sinjskog područja koji je ispoljavao obiteljsko nasilje prema svojoj supruzi te joj nanio TTO. Nakon završene obrade pušten je te protiv njega slijedi KP iz čl. 99/Nanošenje TTO/ KZ i PP iz čl. 4 ZOZONUO.
IZVOR: PU SD