Četvrtak, 12.10.2006.

ZNANSTVENI SKUP U SINJU

Muzej Cetinske krajine i Grad Sinj domaćini su znanstvenog skupa Hrvatskog arheološkog društva pod nazivom «Arheološka istraživanja u Cetinskoj krajini». Danas će sudionici skupa posjetiti arheološka nalazišta u Cetinskom kraju.

JEDNODNEVNI IZLET ZA šTIćENIKE CENTRA JURAJ BONAćI IZ SINJA

Galopski klub « Mustang» uz pripomoć Udruge za prevenciju i bolest ovisnosti «Novi Put» iz Sinja organizira besplatan jednodnevni izlet za štićenike sinjske podružnice Juraja Bonaćija. Terapijsko jahanje, boravak u prirodi i šetnja športskim rekreacijskim centrom samo je dio programa današnjeg izleta kojim su organizatori pokazali senzibilnost prema djeci s poteškoćama u razvoju.

SJEDNICA OPćINSKOG VIJEćA OTOKA

Radna sjednica općinskog vijeća Otoka, na kojoj će se odlučiti o dobitnicima nagrada Općine, koje se dodjeljuju zaslužnima povodom Dana općine, održat će se u 16,00 sati. Nagrade će se dodijeliti u utorak, na svečanoj sjednici općinskog vijeća kada Otočani obilježavaju i blagdan svoga nebeskog zaštitnika svetoga Luke.

"DANI KRUHA" U OTOKU

Djeca dječjeg vrtića žabica te učenici osnovne škole «Kamešnica» iz Otoka danas će svečano obilježiti "Dane kruha i dane zahvalnosti za plodove zemlje". Zajednička svečanost održana je na Trgu dr.Franje Tuđmana u Otoku u 12 sati.

POZIV ZA POLJOPRIVREDNIKE

Grad Sinj i ove godine provodi program sufinanciranja sadnog materijala voćaka i vinove loze. Stoga su pozvali sve zainteresirane poljoprivrednike sa sinjskoga područja koji su upisani u upisnik obiteljskih gospodarstva, koji žele saditi više od 150 komada sadnica da se prijave do 20. listopada u Upravni odjel za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj grada Sinja.

UPIS NOVIH čLANOVA U KUD GLAVICE

Kulturno umjetničko društvo «Glavice» vrši upis novih članova. Ove godine organizirana je škola folklora za učenike od 4 razreda osnovne škole, pripremna grupa folklornog ansambla za učenike 7-ih i 8-ih razreda , a pripremljeni su i programi za školu gitare i mandoline za učenike 3 i 4 razreda. Upis novih članova vršiti se danas, te u sljedeći četvrtak 19-tog listopada od 18 sati 30 minuta u prostorijama KUD-a Glavice.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima još danas i sutra od 9,00 do 15,00 sati bez napajanja električnom energijom bit će potrošači naselja Otok, Tadić i Putnik, zaseoci Sladović, Katić i Marinović, te potrošači naselja Ruda mala, zaseoci Botica, Projić, Radman.

Napominjemo potrošače kako Hrvatska elektroprivreda provodi akciju iskapčanja sa elektromreže svih onih koji nisu podmirili obveze za isporučenu električnu energiju ni po prethodno dostavljenim opomenama.

KRONIKA 92

PP SINJ, 10.10.2006.g. službenici Centra za kriminalistička vještačenja izvijestili su da je izvršeno vještačenje novčanice u apoenu od 100 USD, koja je izdvojena iz pologa banke dana 02.05.2006.godine. Provjerom u Poslovnici, utvrđeno je kako je novčanicu na svoj devizni račun položio tridesetdevetogodišnjak, a u razgovorom sa navedenim utvrđeno je kako je krajem travnja u njegovoj mjenjačnici novčanicu u kune promijenio nepoznati muškarac.
IZVOR: PU SD