Ponedjeljak, 12.09.2016.

Obilježen početak nove školske i vjeronaučne godine


Misnim slavljem i zazivom Duha Svetoga u župnoj crkvi Gospe Sinjske i filijalnoj crkvi Sv. Nikole Tavelića u Brnazama u nedjelju 11. rujna 2016., obilježen je početak nove školske i vjeronaučne godine 2016/2017.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Tanja Samardžić druga u Kutini



U organizaciji gradova Kutina i Popovača te Atletske udruge ‘Moslavina u pokretu’ u nedjelju, 11. rujna održana je tradicionalna međunarodna utrka Kutina- Voloder ‘In memoriam Franjo Mihalić’. Sjajan uspjeh ponovno je postigla članica Atletskog kluba Sinj Tanja Samardžić.
Trčalo se na 15 km, a u utrci su sudjelovala 184 trkača iz više zemalja. Utrka je startala na glavnom trgu u Kutini, a cilj je bio ispred glavne pozornice Voloderske jeseni u Voloderu.
Pobjednik utrke je Bene Barnabas iz Mađarske. Drugi u cilj je ušao Tamas Nagy, također iz Mađarske, dok je treći bio Danijel Fak iz Zagreba. U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Bojana Bjeljac iz Bosne i Hercegovine, druga u cilj je ušla naša Tanja Samardžić iz AK Sinj, dok je treća bila Dubravka Vešligaj iz AK Maksimir.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Miro Bulj jedini predstavnik Cetinske krajine u 9. sazivu Hrvatskog sabora



Miro Bulj bit će jedini predstavnik Cetinske krajine u novom sazivu Hrvatskog sabora.
Prema neslužbenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva, koje je obradilo 95 posto biračkih mjesta, na izbore je izašlo 52,47 posto birača.
Relativni pobjednik izbora je HDZ koji je osvojio 61 mandata. Narodna koalicija osvojila je 51 mandata, Most 13, Jedina opcija 8, IDS 4, Milan Bandić 2 i HDSSB 1.
U 9 izbornoj jedinici HDZ je također bio uvjerljiv, te je osvojio 8 mandata, Narodna koalicija osvojila je 4 mandata, a Most 2.
Nositelj Liste Mosta u 9. izbornoj jedinici Miro Bulj, koji će u 9. sazivu Sabora biti jedini predstavnik iz Cetinske krajine, dobio je 11.011 preferencijalnih glasova, što je 41,77 posto glasova birača Mosta.
Očekuju se pregovori oko sastavljanja nove Vlade.
IZVOR: WWW.FERATA.HR