Ponedjeljak, 12.09.2011.

Njemački veleposlanik dr. Bernd Fischer posjetio Sinj



Njemački veleposlanik u Hrvatskoj dr. Bernd Fischer, 12. rujna 2011. sudjelovao je u Hrvatskoj gospodarskoj komori – županijskoj komori Split, Obala Ante Trumbića 24, na skupu o suradnji Njemačke i Splitsko-dalmatinske županije na razvojno-istraživačkim projektima na kojoj su u organizaciji Splitsko-dalmatinske županije sudjelovali njemački i hrvatski predstavnici. Na predmetnom  skupu veleposlanik dr. Fischer održao je izlaganje o njemačko-hrvatskoj gospodarskoj suradnji s posebnim osvrtom na korištenje održivih izvora energije.

Veleposlanik je ujedno promovirao korištenje održivih izvora energija koristeći vozilo e-smart na električni pogon koje na raspolaganje stavljaju tvrtke Euroline iz Zagreba i Autoline iz Splita, te je Veleposlanik u društvu župana Splitsko-dalmatinskog, gosp. Ante Sanadera posjetio Grad Sinj, gdje ih je primio gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan.
IZVOR: GRAD SINJ

Sport

Nogometni klubovi s područja Cetinskog kraja ovog vikenda odigrali su svoje prvenstvene susrete. Donosimo rezultate:
2.HNL, 4.kolo
Junak - HAŠK 4:2

3.HNL – jug, 3.kolo
Hrvace - Neretva 0:0

4.HNL jug - skupina 'B', 2.kolo
Sloga Mravinci - OSK 0:1
Urania - Glavice 3:1

ŽNL, 1.kolo
Jadran S - Tekstilac 2:3
Vrlika - Trogir 0:4

Zanimljiv i uspješan atletski vikend imali su atletičari AK Sinj. Na državnom prvenstvu za mlađe seniore(do 23 godine) koje je održano u Splitu, prvog dana natjecanja u utrci na 5000m Sinjani su postigli zapažene rezultate. Petar Delaš zauzeo je 3. mjesto, s vremenom 16,44, dok je Marin Vučić na ovoj stazi imao vrijeme 17,55 te je zauzeo 7. mjesto. Uz dobar plasman i Delaš i Vučić ostarili su osobne rekorde.
U utrci na  1500m Toni Jenjić s osobnim rekordom istrčao je do 6. mjesta.
Drugog atletskog dana na ovom prvenstvu sinjski atletičari nastupili su na dionici od 3000m, gdje su također imali zapažene rezultate. Toni Jenjić s osobnim rekordom 9,32 zauzeo je 4. mjesto. S vremenom 9.50 na 5. mjesto se plasirao Petar Delaš, dok je Marin Vučić s vremenom 10.02 zauzeo 6. mjesto.
U konkurenciji mlađih seniora Petar Delaš može nastupiti još tri, a Jenjić i Vučić još pet godina.
Pored ovog natjecanja, sinjski atletičari nastupili su na atletskoj priredbi koja je povodom Dana grada Solina održana u subotu u Solinu. Milena Macan, Ante Budimir, Nikola Saratlija i Milan Buljan uspješno su nastupili na 10000m.
Dodajmo kako će u nedjelju atletičari AK Sinj nastupiti na međunarodnom polumaratonu koji će se održati u Varaždinu.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obavijest iz triljske Gradske uprave

Grad Trilj obavještava mještane naselja Vrpolje da od danas, 12. rujna mogu podnositi zahtjeve za priključak na vodovodnu mrežu u naselju Vrpolje. Zahtjevi se podnose gradskoj upravi Grada Trilja. Pri podnošenju zahtjeva, podnositelji za starije kuće trebaju priložiti preslik katastarskog plana, posjedovni list, uvjerenje da je objekt ucrtan u katastaru prije 15. veljače 1968. godine. Svi ovi dokumenti izdaju se u sinjskom katastru.

Za kuće u novogradnji podnositelji zahtjeva trebaju dostaviti građevinsku dozvolu ili istovrijednu ispravu na temelju koje je građen objekt.

Prikupljena dokumentacija, temeljem koje se izdaje rješenje o priključku na vodovodnu mrežu, dostavlja se u Gradsku upravu. Rješenja i ostalu dokumentaciju koju dobiju podnositelji zahtjeva za priključak na vodovodnu mrežu Vrpolje dostavljaju se JKP 'Vodovod i Ćistoća' Sinj kako bi se mogao izvršiti vodovodni priključak.

IZVOR: WWW.FERATA.HR