Subota, 12.09.2009.

"Dani Sv. Mihovila"

U okviri manifestacije "Dani Svetoga Mihovila" u Trilju će se sutra, 12. rujna, održati tradicionalna revija mažoretkinja na kojoj će uz Triljske mažoretkinje nastupiti i njihove gošće.

Akcija Gradskog društva Crvenog križa Sinj

Više od 250 Sinjana odazvalo se na akciju mjerenja tlaka i šećera u krvi, koju je održana jutros u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa. Akcija je provedena povodom svjetskog dana Crvenog križa, koji se obilježava druge subote u mjesecu rujnu.

Sveta misa zadušnica za domobrane iz Cetinske krajine

U Ogorju gornjem, zaseok Leskuri, danas je služena sveta misa zadušnica za domobrane iz Cetinske krajine ubijene 26. listopada 1944. godine. Misu zadušnicu predvodio je ogorski župnik fra. Stipe Bešlić.

Obavijest

U crkvi svetoga Nikole u župi Bajagić Obrovac sutra, 13. rujna, u 10,30 sati, služit će se sveta misa za učenike povodom početka nove školske godine, ispovijed će biti danas u 17,30 sati.

Mise za uspješan početak nove školske godine služit će se i u crkvama župe čudotvorne Gospe Sinjske. U crkvi u Sinju misa za osnovnoškolce bit će u 9,00 a za srednjoškolce u 11,30 sati. U Brnazama će se misa za učenike služiti u 10,30 sati.

Blagdan Uzvišenja sv. Križa

Povodom proslave blagdana Uzvišenja sv. Križa koji se obilježava u ponedjeljak 14.rujna i ove godine sinjani hodočaste na sv. Križ na Visokoj. Pobožnost križnog puta biti će sutra, 13. rujna, a započinje kod župića na Radošiću u 8 sati. Sveta misa će se služiti podno križa na vrhu Visoke.

Obavijest

Općina Otok počela s isplatom subvencija za kupnju udžbenika. Isplata će se vršiti radnim danom u prostorijama općine od 9,00 sati uz predočenje osobne iskaznice.

Obavijest

Sinjski Autoprijevoz, kako doznajemo, uveo je novu liniju na relaciji Bajagić-Obrovac-Sinj u 12 sati. Linija je uvedena zbog povećanih potreba učenika koji pohađaju školu u Sinju.

Obavijest

Zbog izgradnje kanalizacijskog kolektora za promet će ponovno od ponedjeljka, 14. rujna, biti zatvorena Ulica 126. brigade, od ulaza u prostor "Vodovoda i čistoće" do ulaza u vojarnu. Promet se preusmjerava na Alkarsko trkalište.

Sport

U 4. kolu 2. Hrvatske nogometne lige Junak danas, 12. rujna, u 16,30 sati na Gradskom stadionu dočekuje Vukovar, dok u 3. HNL Hrvace gostuju u Kninu kod Dinare. Susret počinje 16,30 sati.

Sutra, 13. rujna, će se igrati utakmice 4. Hrvatske nogometne lige. Glavice su domaćin Valu iz Kaštela, a OSK putuje Gusaru u Komin.

Sutra, 13. rujna, počinje i nova sezona županijske lige. Sinjski Tekstilac na novom terenu Sportskog centra Trnovača domaćin je Vrlici, a čaporice-Trilj putuju na Brač, gdje ih u Supetru čeka ekipa Postira.

Utakmica Superkupa udruge za mali nogomet Sinj igra se danas, 12. rujna, u gradskoj sportskoj dvorani u 20,30 sati. Sastaju se aktualni prvak Best Blaškan i prošlosezonski pobjednik Kupa Brnaze.

Kino danas

Na programu sinjskog kina večeras u 18.00 sati je film "Hanna Montana", a u 19,45 igra komedija "Prisila na brak".