Srijeda, 12.09.2007.

PROMOCIJA ZBIRKE PJESAMA "RUžE U SUZAMA ROSE"

Sutra će se održati promocija zbirke pjesama «Ruže u suzama rose», autora Jerka Radana. O knjizi će uz autora,gvoriti autor predgovora i prepjeva dr. Miljenko Buljac, prof. dr. Mijo Milas - psihijatar i književnik, te prof. dr. Ivo Orlić, psihijatar iz Splita. Promocija će se održati u Gradskoj knjižnici, u Domu mladih u Sinju, s početkom u 19 sati i 30 minuta.

BLAGDAN GOSPE žALOSNE

župa Hrvace trodnevnicom se priprema za proslavu blagdana Gospe žalosne. Tako će se svakog dana od četvrtka do subote u 17,30 moliti krunica, nakon koje će biti služena sveta misa i propovijed.
Sutra, četvrtak 13. rujna, poslije svete mise, u crkvi Svih svetih u Hrvacama održat će se predstavljanje knjige « Rast u vjeri» autora fra Mirka Buljca. Knjiga je posvećena svim Hrvatačanima i svima onim koji će ju čitati u spomen 250-te obljetnice župe Hrvace, a predstavit će ju fra Ante Kekez.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U HRVACAMA

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dobrovoljnih darivatelja krvi Hrvace organiziraju akciju darivanja krvi. Akcija će se održati u petak, 14.rujna, u restoranu Vreba u Hrvacama, u vremenu od 9,00 do 13,00 sati. Pozivaju se dobrovoljni darivatelji krvi iz Hrvaca, te svi oni koji bi to željeli postati da se odazovu akciji te daruju krv onima kojima je to najpotrebnije.

OBAVIJEST

Povodom dana općine Hrvace, planinarsko društvo «Svilaja» Sinj i općina Hrvace za subotu, 15. rujna, organiziraju uspon na planinu Svilaju. Okupljanje će biti ispred planinarskog doma «Orlove stine», a polazak je u 9,00 sati. Iz društva napominju kako je potrebno ponijeti vodu za piće, pribor za jelo, te odgovarajuću odjeću i obuću.