Utorak, 12.09.2006.

KRONIKA 92

PGP TRILJ, 11.09.2006.g. na ulazu u RH, djelatnici PGP Trilj, Mobilne jedinice MUP-a i carine su kod šezdesettrogodišnjaka iz F BiH pronašli više tisuća Eura i vatreno oružje sa pripadajućim streljivom koje legalno posjeduje. U OV-a marke Mercedes, također je pronađeno još streljiva. Carina je oduzela novac. Protiv navedenoga je podnesena PP iz čl.36 ZNDG,nakon čega je doveden u Prekršajni sud Sinj, gdje mu je izrečena novčana kazna od 1 200 kn i zaštitna mjera oduzimanja vatrenog oružja i streljiva.
IZVOR: PUSD

PROSVJED MJEšTANA TURJAKA ZBOG ODLAGANJA SMEćA S MAKARSKOG PODRUčJA

Oko 10-tak mještana Turjaka jutros u 5 sati i 30 minuta prosvjedovali su na odlagalištu Kukuzovac kako bi izrazili negodovanje deponiranjem smeća sa makarskog područja. U 7 sati prosvjednici su, kako doznajemo od jednog od njih, privedeni u Policijsku postaju Sinj na obavijesni razgovor koji je u tijeku. Podsjetimo, dovoz smeća sa makarskog područja koje će se deponirati sljedećih 15-tak dana na odlagalištu Kukuzovac počeo je jučer. Od pročelnice za komunalne djelatnosti Ivane Majić doznali smo kako je sa predstavnicima mjesnih odbora Brnaza i Turjaka postignut dogovor o uvjetima njihova obeštećenja. Naime, grad će sav novac koji se dobije od odlaganja makarskog smeća proslijediti prema tim naseljima.

Predsjednik mjesnog odbora Turjaci Zlatko Perić kazao je za naš radio kako nije detetaljno upoznat sa problemima koji su se javili sa mještanima po ovom pitanju, no ističe kako je dogovor s Gradom postignut i da između Grada i mjesnoga odbora nema nerazumijevanja.

TONćI TADIć U SINJU

Tonći Tadić saborski zastupnik HSP-a danas boravi u našem gradu. Povod dolaska u Sinj su najnovija događanja u tvrtci «Dalmatinka Nova». Tadić će, kako doznajemo, izvjestiti javnost o svojim stjalištima vezanim uz tu tvrtku na konferenciji za novinare koja je najavljena u Hotelu Alkar. Gostovanje u programu Hit radija očekujemo od 11,30 do 12 sati

DAN OPćINE HRVACE

Hrvatačani 15.rujna slave svoju zaštitnicu Gospu od žalosti i Dan općine. Pogram počinje u subotu 16. rujna kada će na svečanoj sjednici biti dodijeljene osobne i kolektivne nagrada općine. U kulturno-umjetničkom dijelu programa među ostalima će nastupiti klapa Sinj. Vjerska svečanost biti će u nedjelju, a počinje procesijom u 10 sati.

SVETA MISA U KORITIMA

U čast kraljice Mira 16.rujna u subotu u spomen na poginule hrvatske vitezove u Koritima će biti služena sveta misa s početkom u 10 i 30. Misu će predvoditi župnik Otoka.

OBLJETNICA UDRUGE UMIROVLJENIKA

20. rujna članovi Udruge umirovljenika obilježit će 60. obljetnicu postojanja. Svečana sjednica skupštine održat će se na Ruminu, a potom je organizirano i zajedničko druženje. Zainteresirani za proslavu mogu se prijaviti u prostorijama udruge na Peškariji.

OBAVIJEST IZ "VODOVA I čISTOćE"

Zbog neodgodivih radova na vodovodnoj mreži do 13 bez vode su potrošači Triljskih naselja Jabuka, Vedrine, šušnjare te stanovnici grada Trilja koji se nalaze na lijevom zaobalju.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra u srijedu 13.rujna od 9 do 11 sati bez napajanja električnom energijom biti će potrošači na području Rude male na ribnjaku, Rude Gornje i Roža -izvjestio je sinjski pogon HEP-a.

VRIJEME

Prevladavat će sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Vjetar većinom slab, ponegdje na Jadranu još umjerena bura. Najviša dnevna temperatura od 20 do 25, u priobalju između 24 i 29 Celzijevih stupnjeva.
IZVOR: meteo.hr