Ponedjeljak, 12.09.2005.

KONFFERENCIJA ZA NOVINARE DOGRADONAčELNIKA GRADA SINJA SNJEžANA šENTIJE

Povodom najnovijih zbivanja oko daljnjeg nastavka radova na poslovnom objektu Kaufland na području bivšeg Junakovog igrališta, zamjenik sinjskog gradonačelnika Snježan šentija održao je konferenciju za novinare. Sjednici je nazočio i predstavnik Kauflanda, tj. tvrtke koja je zastupa, Kristijan Jurić.
...

DAN OPćINE HRVACE

Službenim otvaranjem dječjeg vrtića, uredjenjem okoliša, puštanjem u rad nove općinske zgrade i drugim događajima obilježit će se dan općine Hrvace.

Religiozne večeri trodnevnice bit će sadržajne kaže Fra Frano Bilokapić te najavljuje blagoslov križnog puta, okvira Gospe žalosne i dolazak splitsko makarskog nadbiskupa monsinjora Marina Barišića.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U HRVACAMA

Najaktivnije društvo crvenog križa u Dalmaciji zasigurno je društvo iz Sinja.Već ovog petka najavljuju novu akciju darivanja krvi u svojim prostorima.

Uz odličnu suradnju s transfuzijskim odjelom kliničke bolnice u Splitu mole na što veći odaziv poradi velike potražnje svih krvnih skupina. Akcija će se odvijati u petak 16. rujna od 9-13 sati.

BLAGDAN SV. MIHOVILA U TRILJU

Proteklog vikenda plesom i revijom triljskih mažoretkinja i gostiju krenuli su i službeno Dani Svetog Mihovila.

Marko župa najavljuje bogat i sadržajan program do kraja rujna mjeseca kada će se 28. održati robno-stočni sajama dobro poznat u Dalmaciji, a dan kasnije 29. dan Grada i vjerska proslava Svetog Mihovila.

Sveti Mihovil zaštitnik je grada Trilja, prethodit će mu devetnica i trodnevnica, a središnje misno slavlje predvodit će vojni ordinarij biskup Juraj Jezerinac.

SPORT

Hvar-OSK 1:6
Tekstilac-Poljičanin 2:0
Kamen -Glavice 1:2
Hrvace-Mladost 3:2

VRIJEME

Promjenljivo oblačno s temperaturom zraka od 17-24 stupnjeva. U nastavku dana i dalje oblačno. Još će malo zatopliti.