Petak, 12.08.2016.

Po 11. put uspješno izvedena predstava ‘Opsada Sinja 1715.’U sklopu dana Alke i Velike Gospe, jučer je po 11. put uspješno odigrana predstava ‘Opsada Sinja 1715.’
U spomen na slavnu obranu Sinja od osmanlijske najezde, i ove godine u ‘Danima Alke i Velike Gospe’ uprizorena je bitka pod Sinjem 1715. godine i događaji koji su joj prethodili. Predstava je uprizorena u organizaciji Turističke zajednice grada Sinja, a uz potporu Grada Sinja i Županije Splitsko-dalmatinske.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Ministar Medved u Tijarici otkrio spomenik poginulim braniteljimaMinistar branitelja Tomo Medved, uz predstavnike Grada Trilja i Splitsko-dalmatinske županije, jutros je u Tijarici otkrio spomen-obilježje poginulim i umrlim tijaričkim braniteljima iz Domovinskog rata i spomen-ploču časniku Hrvatske vojske, pripadniku 1. gardijske brigade Dinku Sučiću.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obilježavanje Dana Grada Sinja i održavanja Svečane sjednice Gradskog vijećaPovodom Dana Grada Sinja kojeg slavimo na blagdan Velike Gospe, u petak 12. kolovoza u Hotelu Alkar s početkom u 20 sati održati će Svečana sjednice Gradskog vijeća Grada Sinja i dodjela nagrada Grada.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Ministar Tomislav Tolušić dolazi u Sinj


Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić danas će posjetiti Sinj.
Ministar Tolušić u Sinju će sudjelovati na svečanom potpisivanju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt ‘Sinj u sridu’, koja se dodjeljuju u okviru EU natječaja ‘Priprema i provedba integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine’. Na navedenom natječaju Grad Sinj je dobio bespovratnih 56.843.992,20 kuna.
Potpisivanje ugovora upriličit će se na Svečanoj sjednici Gradskoga vijeća.
IZVOR: WWW.FERATA.HR