Srijeda, 12.08.2015.

Jukić: Alkarske svečanosti uspješno odrađene, o govoru Vojvode očitovat će se Časni sudU alkarskim dvorima danas je održana konferencija za novinare na kojoj su predsjednik VAD-a Stipe Jukić i o.d. gradonačelnika Grada Sinja Kristina Križanac govorili o završenim 300.jubilarnim alkarskim svečanostima.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Priopćenje VAD-a: 300. Sinjska alka održana u duhu tradicije, u skladu sa Statutom i pravilnicima

Upravni odbor Viteškog alkarskog društva Sinj, uz nazočnost članova Časnoga suda i Nadzornoga odbora, na sjednici održanoj 10. kolovoza 2015. raspravljao je o održanoj 300. Alki. Sa sjednice je upućeno mpriopćenje koje donosimo u cijelosti.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Predstavljanje zlatnika i srebrenjaka s likom Gospe Sinjske

U velikoj dvorani Franjevačkog samostana u Sinju u četvrtak 13. kolovoza u 20 i 30 sati bit će predstavljeni zlatnik i srebrnjak s likom Gospe Sinjske, koji je na prijedlog Franjevačkog samostana Sinj izrađen u jubilarnoj 300. godini slavne pobjede pod Sinjem, koja se dogodila davne 1716. godine nad Turcima uz Gospin zagovor.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Koncert ‘Iva Ajduković i Gosti’

Danas u 21:30 na Trgu dr. Franje Tuđmana održat će se koncert ‘Iva Ajduković i Gosti’.

Sinjska diva Iva Ajduković povodom 300. obljetnice Sinjske alke poklanja svom Gradu i svim prijateljima i sugrađanima spektakularan koncert.

Uz nju će na Trgu nastupiti i njeni sinjski kolege Ivana Radan – Đova i Marko Župić, ali i Ivini prijatelji iz natjecanja The Voice – Sara Barbarić, Kristina Boban i Alen Bičević.

Trg dr. Franje Tuđmana, 21:30, svi ste pozvani! Koncert se održava u okviru manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe’, uz potporu Grada Sinja i Ožujskog piva.
IZVOR: WWW.FERATA.HR