Petak, 12.08.2011.

DEVETNICA l HODOČAŠĆA GOSPI SINJSKOJ - 2011.

DEVETNICA GOSPI SINJSKOJ

Od 6. do 14. kolovoza
18.20 sati: krunica i molitva devetnice
-19 sati: sv. misa (predvode: fra Žarko Relota i don Tonći Matulić)

RASPORED HODOČAŠĆA GOSPI SINJSKOJ
Od 31. srpnja do 14. kolovoza - sv. mise predvodi don Jure Vrdoljak
1. Župa Gospe Sinjske (7 sati)
• 13. kolovoza, subota    - Sinj i Podvaroš
...

Svečana sjednica GV Grada Sinja



Povodom Blagdana Velike Gospe - Dana Grada Sinja, te Svečane sjednice Gradskog vijeća Grada Sinja, a na temelju Odluke Gradskog vijeća Grada Sinja o uspostavljanju suradnje između Grada Trogira i Grada Sinja, te Grada Šibenika i Grada Sinja, danas u 18,15 sati u Gradskoj vijećnici Grada Sinja, upriličit će se potpisivanje Sporazuma o prijateljstvu i suradnji naprijed spomenutih gradova.

Povodom blagdana Velike Gospe i Dana Grada Sinja večeras će se u hotelu Alkar, s početkom u 20 sati, održati svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja.

Na ovoj sjednici laureatima će se uručiti javna priznanja Grada za 2011. godinu. Podsjetimo, ovogodišnji dobitnik nagrade za životno djelo je prof. Velimir Borković. Osobne nagrade dobili su dr. Ante Milošević, Ivica Romac i Ivica Jagnjić, dok su kolektivne nagrade Grada Sinja pripale ŽRK Sinj i NK Brnaze.

Dodajmo kako je povodom obilježavanja Dana Grada Sinja, Grad Sinj za danas organizirao polaganje vijenaca. U 19 sati upriličit će se polaganje vijenaca kod Središnjeg križa na groblju Sv. Frane, a u 19 sati i 30 minuta biti će polaganje vijenaca na Spomenik hrvatskim braniteljima poginulima u Domovinskom ratu ispred zgrade Gradske uprave.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Kinološka udruga 'Trilj', uz suglasnost HKS-a, u subotu, 13. kolovoza, organizira Smotru i ispit prirođenih osobina (IPO) za lovačke pse Ptičare. Ispit će se održati s početkom u 7 sati na prostorima lovišta lovačkog društva 'Jarebica' Trilj. Svi zainteresirani za sudjelovanje na ispitu mogu se prijaviti na mobitel broj 091/4671500 ili na sam dan održavanja ispita na mjestu održavanja. Na ispitu mogu sudjelovati psi stariji od 9 mjeseci upisani u Hrvatsku rodovnu knjigu. Okupljanje vodiča sa psima biti će u 7 sati na Gazu ispred restorana 'Blizanci'. Sudac je Nedjeljko Sokol.



Na starom košarkaškom igralištu kod kina jučer je igran košarkaški turnir dječaka rođenih 2000. godine i mlađih. Donosimo rezultate:
Š.K Alkar – KK Kaštela 42-20
Š.K Dražen Petrović – KK Kaštela 40-20
Š.K Alkar – Š.K Dražen Petrović 50-37

Prvo mjesto osvojili su mladi košarkaši škole košarke Alkar,drugo mjesto pripalo je šibenčanima, a treće ekipi iz Kaštela.Večeras se od 18 sati igra turnir u mini basketu u dvije uzrasne kategorije,za godišta 97 i mlađe te 99 i mlađe.



U srijedu je završen basket turnir KK Alkara. Pobjedu je odnijela ekipa Medinjak (Ćurković, I. Gaurina, N. Gaurina, Krstičević). Oni su konačnim rezultatom 2-1 u partijama dobili ekipu Maligani. Za vrijeme treće utakmice finala igrač Alkara Mirko Modrić je ozlijedio nogu te je morao napustiti teren. Treće mjesto je osvojila ekipa Baljkov most koja je pobijedila CB Best. Nagrade je uručio predsjednik kluba dr. Denis Katić.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Promet je povremeno pojačan na cestama i autocestama prema moru i obrnuto prema unutrašnjosti, no zasada teče bez gužvi i dužih zastoja. Duž Jadranske obale i na prilaznim cestama turističkim mjestima mogući su povremeni zastoji, stoga vozače molimo za strpljenje.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac zbog radova na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskoga Broda (obilazak je preko čvorova Okučani ili Lužani), a na čvoru Slavonski Brod-zapad zatvoren je izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba (obilazak je preko čvorova Lužani ili Slavonski Brod-istok).

U Zagrebu je do 19. kolovoza zbog rekonstrukcije sjevernog kolnika Slavonske avenije zatvorena dionica od Ulice Hrvatske bratske zajednice do Savske ceste.

Zabrana prometovanja za teretna motorna vozila iznad 7,5 t, bit će danas od 15 do 23 sata, u subotu od 4 do 14, nedjelju od 14 do 23, te u ponedjeljak također od 14 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti D1.
IZVOR: HAK
...