Srijeda, 12.08.2009.

"RAMLJAK-NE STOJIM IZA ZVIžDUKA KONTRA MESIćA"

Povodom članka koji je jučer objavljen u Slobodnoj Dalmaciji pod naslovom "Ramljak - Ne stojim iza zvižduka kontra Mesića", priopćenjem za javnost oglasio se predsjednik sinjske HVIDR-e Dražen Pavlović. Pavlović u priopćenju navoldi da se ne namjerava nikome ispričavati zbog sudjelovanja u prosvjedima 2001. godine i da bi ponovno i sto puta na isti način stao iza svakog istinskog branitelja iz Domovinskog rata. U priopćenju se kritizira vojvoda Ivan čikara i način na koji je imenovan barjaktar Boško Ramljak. Uz to, predsjednik sinjske HVIDR-e Dražen Pavlović naglašava da Alka mora biti viteško natjecanje i da se ne smije događati da pojedinci Alku kao i progon branitelja koriste za svoje osobne ciljeve. Priopćenje donosimo u cijelosti u Dnevnim novostima Hit radija u 16 sati.

UPRAVA VAD-a 294. SINJSKU ALKU OCIJENILA ODLIčNOM

Ovogodišnju 294. Sinjsku Alku Uprava VAD-a je ocijenila odličnom. Nakon sinoćnjeg sastanka Uprave društva održana je svečanost na kojoj su slavodobitniku Anti Zorici, pobjednicima Bare Ivici Filipoviću Grčiću i čoje Alenu Filipoviću Grčiću, i njihovim alkarskim momcima uručeni darovi.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA SINJA

Sutra, 12. kolovoza, će se održati 4. sjednica Gradskog vijeća Sinja za koju je predložen Dnevni red od 5 točaka. Uz utvrđivanje Nacrta Statuta Grada, razmatrat će se Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o osnivanju Odbora za proračun i financijsku kontrolu te Prijedlog Rješenja o imenovanju vanjskih članova Odbora. Na dnevnom redu sjednice bit će i Prijedlog Rješenja o imenovanju predstavnika Grada Sinja u Skupštinu Vodovoda i čistoće, te Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o provedbi izbora u mjesnim odborima. Sutra će se održati i svečana sjednica gradskoga vijeća Sinja povodom Dana Grada. Sjednica će se održati u 11,30 u hotelu Alkar. U 10,00 sati bit će polaganje vijenaca na središnjem križu na groblju Svetoga Franje, a u 10,30 pred spomenikom hrvatskim braniteljima. Na svečanoj sjednici bit će dodijeljena javna priznanja Grada za 2008.godinu. Dobitnik nagrade za životno djelo je Janko Kelava, posthumno. Osobne nagrade dobili su Stipica Modrić i Josip Gugić - Joskan, dragovoljni davatelji krvi te predsjednica Udruge Sinjske mažoretkinje Davorka Dukić. Kolektivne nagrade dobili su KUU Sinjske mažoretkinje i KUD Glavice.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE"

U okviru "Dana Alke i Velike Gospe" večeras će se održati znanstveni skup "Don Ivan Filipović, trag u vremenu i prostoru" - izvor duhovnosti-slobode-hrabrosti i vjere 18. stoljeća. Program počinje u 20,00 sati u hotelu Alkar. Organizator skupa je pleme Filipovića-inicijativni odbor pod pokroviteljstvom Grada Sinja, a nositelj projekta je Matica Hrvatska.

HODOčAšćA GOSPI SINJSKOJ

čudotvornoj Gospi Sinjskoj svakodnevno hodočasti tisuće vjernika. Sutra, 12. kolovoza, u 7 sati služit će se misa za vjernike Sinja i Podvaroša, a u 9 za hodočasnike iz župa Hrvace, Potravlje-Satrić-Maljkovo, Zelovo i Tijarica.

KINO DANAS

U sinjskom kinu i večeras se prikazuju dva filma. U 18.30 sati animinirani film "Ledeno doba 3", a u 20,00 sati kriminalistički triler "Gangsteri" s Johnnyem Deppom u glavnoj ulozi.

SPORT

U Otoku je počeo 18. memorijalni nogometni turnir "Luka Erceg i Ivan Kamber". Turnir se igra u spomen na 14. smrtno stradalih otočkih branitelja u Domovinskom ratu. U 09,00 sati položeni su vijenaci na groblju Sv.Luke pred spomenikom braniteljima. Svečano otvaranje je u 15,30 sati, a zatim su na programu susreti: OSK i Hrvace te Junak i Dugopolje. Završnica turnira igrat će se sutra 12. kolovoza.

Večeras u 20 sati u Gradskoj vijećnici u Sinju održat će se izborna skupština kluba navijača "Maligani". Vodstvo Udruge poziva sve članove i simpatizere da dođu i izaberu novo vodstvo Maligana.