Utorak, 12.08.2008.

IZBOR ZA NAJLJEPšU OKUćNICU

Turistička zajednica Grada Sinja, Gradsko poglavarstvo i Hit radio i ove su godine organizirali akciju izbora najljepše okućnice na području Sinja. Na natječaj je pristiglo osam prijava. Komisija od 9 sati obilazi prijavljene okućnice i balkone. Vlasnicima najljepših uručit će se nagrade i priznanja povodom Dana Grada.

OBAVIJEST

U devetnici gospi Sinjskoj sutra, 13. kolovoza, u 07,00 sati sveta misa je za vjernike Sinja i Podvaroša,a u 09,00 sati za Hrvace, Zelovo, Potravlje, Satrić, Maljkovo, Tijarica i Kamensko. Za vrijeme devetnice na večernjoj misi pjeva zbor Gospe Sinjske.

"4. OTVORENA ZABAVNA šKOLA NOGOMETA"

U organizaciji športske zajednice Grada Sinja, svih 15 trenera Otvorene zabavne škole nogometa iz Sinja nedavno je boravilo u Crnoj Gori. Tamo su odradili pripremni trening za ovogodišnju manifestaciju, a susreli su se i s autorom projekta Dancem Andersom Levinsenom. Na jugu Hrvatske bilo je pet ovakvih škola, no jedino je Sinjska zadržala licencu i nastavila s radom.

Gradonačelnik Sinja Ivan Nasić danas je u 09,00 sati primio deset trenera koji su ga izvijestili o pripremama i aktivnostima za ovogodišnju, 4. Otvorenu zabavnu školu nogometa.

OBAVIJEST

Iz policijske postaje Sinj dobili smo dopis u kojem stoji da će službenici ove postaje zbog sigurnosnih razloga snimati koncert Marka Perkovića Thompsona u Sinju. Koncert će se održati večeras na Gradskom stadionu s početkom u 21 sat.

OBAVIJEST

"Likomed veterina" obavještava stanovništvo grada Sinja da zbog tehničkih problema nije završena adulticidna dezinsekcija komaraca, te će se nastaviti noćas ukoliko bude sve redu po tehničkom i vremenskom pitanju.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2008."

U okviru manifestacije "Dani Alke i Velike Gospe" sinoć je se u Galeriji Galiotović otvorena izložba akademskog slikara i kipara Vladimira Mičkovića. Umjetnik će se predstaviti s 9 skulptura i 5 slika.

Prigodom blagdana Velike Gospe i Dana Grada Sinja sutra, 13. srpnja, će se u 10 sati položiti vijenci kod spomenika Hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu. Vijence će položiti članovi poglavarstva Sinja, udruge proizašle iz Domovinskog rata, političke stranke, organizacije i građani. Prije toga u 9 sati kod središnjeg križa na groblju Sv.Frane položit će se vijenac za sve preminule.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras od 20,30 sati prikazuje se američki film "Speed rider".

SPORT

Poslijepodne od 17 sati trener Alkara počet će s pripremama za novu sezonu. Na prozivci će biti igrači iz prošle sezone, a o svim novim pojedinostima vezano za pojačanja i daljnje vođenje kluba znat će se nakon Velike Gospe kada će se održati izvaredna izborna skupština jer su predsjednik, dopredsjednik, direktor i još neki članovi vodstva kluba podnijeli ostavke.

Boćari boćarskog kluba "Otok", pobjednici su 2. Boćarskog turnira održanog u okviru Dana Alke i velike Gospe u Sinju. Otočani su finalu savladali BK "Trilj" 12-11. U pojedinačnom natjecanju izbijanja bulina najbolji je bio Pavao Budimir iz BK Sinj. Na turniru su nastupili još "Pržina" iz Turjaka, Bitelića, Potravlja, Satrića i domaćin Sinj.

U susretima turnira malog baluna koji se igra na košarkaškom igralištu postignuti su slijedeći rezultati:
Sutina-Elektroservis Velmont 4:1, Pezini momci-Vučići 1:2, Cetina Pavić-Brnaze 2:4, Elektročiće-Torcida Dicmo 0:5, Azra 2-CB Bazana 0:2, Cb Bosti-CB Johnny 0:3.
U susretima četvrtzavršnice sastaju se sutra:
CB Bazana-Sutina, CB Johonny-Spandau 003, torcida Dicmo-Vučići i Zdrpi i briši-Brnaze. Satnica će biti objavljena naknadno.

OBAVIJEST

Uoči blagdana Velike Gospe, i ove godine će tisuće hodočasnika dana 14/15.kolovoza tradicionalno hodočastiti Gospi Sinjskoj prema gradu Sinju, gdje se 15.08. održava središnja vjerska svečanost.

Prema prosudbi i dosadašnjim iskustvima, najveći broj hodočasnika očekuje se s područja Splita i Solina, a kretat će se žC-6253 (stara cesta Solin-Klis), zatim ispod nadvožnjaka Kurtovići, cestom kroz industrijsku zonu Podi, do izlaza na D-1 istočno od tunela Orgus na Križicama, te dalje cestom D-1 Dicmo - Brnaze - Sinj; zatim s područja Imotskoga i Omiša, koji će se kretati D-60 (Imotski - Cista Provo- Trilj-Brnaze), žC-6148 (Bisko - Trilj), D-62 (šestanovac - Blato na Cetini) i žC-6150 (Blato na Cetini - Nova Sela - Ugljane).
...

KRONIKA 92

PP SINJ, tridesetogodišnjak je dana 10.08.2008.g. oko 20,30 sati, u Gornjem Biteliću, predio Ravno Vrdovo, iz puške "M 48" cal. 7,9 mm, za koju nema dozvolu, ispalio u zrak nekoliko metaka s namjerom da sa svog imanja potjera ovce vl. tridesetpetogodišnjaka. Osnovano se sumnja da je kuhinjskim nožem dužine oštrice 12 cm zaklao psa pasmine Tornjak u vl. istog tridesetpetogodišnjaka. Također mu je uputio i prijetnje smrću. Tridesetogodišnjaku slijede PP po čl. 10 i čl. 32 ZOO, a kriminalistička obrada je u tijeku.
IZVOR: PU SD