Subota, 12.08.2006.

BLAGDAN VELIKE GOSPE



Od 6. kolovoza u 18 sati i 30 minuta u crkvi se održava i devetnica Gospi Sinskoj, a potom sveta misa. Molitve devetnice ove godine održavaju se pod nazivom"Marija Majka moje obitelji". Kažimo i kako molitvu krunice i svetu misu direktno iz Svetišta prenosi i Radio Sinj.

Uoči blagdana Velike Gospe u crkvi su počele i ispovjedi. Ispovjediti se može svakoga dana od 6,30 do 12 sati i u poslijepodnevnom termminu od 16 do 20 sati.

"DAN GRADA SINJA"

Blagdansko slavlje Velike Gospe upotpuniti će i Dan grada Sinja pri kojem će na svečanoj sjednici Gradskog vijeća biti dodijeljene kolektivne i osobne nagrade Grada kao i nagrada za životno djelo.
Iz uprave Grada ističu kako su za tu svečanost poslali preko 250 pozivnica na različite adrese u Hrvatskoj te očekuju dolazak većeg broja gostiju i uzvanika iz političkog, kulturnog, športskog i javnog života.

"OPSADA SINJA 1715. GODINE"



Turistička zajednica Grada Sinja po prvi put u Sinju organizirala je dramski prikaz Opsade Sinja 1715. godine. Veliki broj posjetitelja i zadovoljstvo nakon završetka prikaza Opsade Sinja najbolji je pokazatelj da je ovaj prikaz u organizaciji Turističke zajedice Grada Sinja "pogodak u sridu".

"SINJSKA KOšARKAšKA BAJKA"


Sinoć je 20 sati u hotelu Alkar kao dio sinjskog kulturnog ljeta predstavljena monografija u nazivu "Sinjska košarkaška bajka" autora Sretena Ugrina i Filipa Modrića. Obzirom da je veliki broj ljubitelja ovog športa predstavljanju je pored predstavnika Gradske vlasti, Danka Radića predsjednika HKS-a, nazočilo i oko 300 ljubitelja košarke.

VRIJEME

Umjereno do pretežno oblačno povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Više kiše očekuje se u Slavoniji te osobito Dalmaciji gdje je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme. Vjetar slab, na Jadranu slabo do umjereno, ponegdje i jako jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura između 10 i 15, na Jadranu od 15 do 20, a najviša dnevna od 17 do 22, na Jadranu između 20 i 25 °C.