Utorak, 12.07.2016.

Na Vrdovu će se graditi elektrane vrijedne milijardu eura?

Zagrebačka tvrtka MCC ekskluzivne nekretnine i Vrdovo reverzibilne hidroelektrane pokrenule su projekt Vis Viva, koji uključuje izgradnju reverzibilne hidroelektrane, kombi kogeneracijsku plinsku elektranu Peruća, spojni plinovod Dugopolje-Peruća te dalekovod Peruća-Konjsko s rasklopištem u TS Hrvace.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Konstituirajuća sjednica Vijeća mjesnog odbora Sinj

Nakon provedenih izbora za članove Vijeća mjesnog odbora Sinj 12. lipnja 2016. godine, čiji su rezultati postali konačni 16. lipnja 2016. godine, Obnašateljica dužnosti gradonačelnika Kristina Križanac, sukladno članku 46. stavku 1. i 2. Odluke o izboru članova vijeća mjesnih odbora sa područja Grada Sinja („Službeni glasnik Grada Sinja“ br. 02/15), sazvala je konstituirajuću sjednicu Vijeća mjesnog odbora Sinj za dan 13. srpnja 2016. godine (srijeda). Sjednica će se održati u Gradskoj vijećnici Grada Sinja, Dragašev prolaz 24, Sinj, s početkom u 19 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Proslava blagdana Gospe Karmelske u TriljuGrad Trilj, Turistička zajednica grada Trilja i Muzej triljskog kraja organiziraju prigodni program povodom Blagdana Gospe Karmelske.
Crkveni program proslave blagdana Gospe Karmelske u Trilju počet će sutra, 13. srpnja trodnevnicom koja će trajati do 15. srpnja. Svaku večer u 19 sati molit će se krunica i sveta misa koju će predvoditi fra Antonio Mravak, župni vikar Župe Gospe Sinjske. U subotu, 16. srpnja, na sam blagdan Gospe Karmelske jutarnja sveta misa bit će u 9 sati, a svečana sveta misa s procesijom, koju će predvoditi don Tomislav Čubelić, župnik Katedrale sv. Duje u Splitu, počet će u 19 sati.
Kulturno – zabavni program također počinje sutra, 13. srpnja, predavanjem ‘Rat protiv čovjeka’, koje će dr. don Josip Mužić održati u Muzeju triljskog kraja s početkom u 20 sati.
U petak, 15. srpnja u 20 sati, u lapidariju Muzeja triljskog kraja, održat će se koncert u čast Gospe Karmelske na kojem će nastupiti Klapa Luna – Kožino (Zadar), Pučki pivači Gospe od Otoka Solin – Pivači Salone i Pivači crkvenog zbora župe Sv. Mihovila Arkanđela.
IZVOR: WWW.FERATA.HR