Nedjelja, 12.07.2015.

Hodočašće bolesnika Cetinske krajineStarije i bolesne osobe iz Cetinske krajine hodočastile su jučer Čudotvornoj Gospi Sinjskoj.
Hodočašće je organizirano u prigodi tristote obljetnice slavne pobjede pod Sinjem. Na hodočašću je sudjelovalo oko dvjesto sudionika. Prije svete Mise hodočasnici su imali prigodu za svetu ispovijed u samostanskom klaustru. Gvardijan fra Petar Klapež na početku Mise sve je prisutne srdačno pozdravio. Zahvalio je i svima onima koji stoje na usluzi bolesnicima. Potakao je i sve prisutne da se pomole za one koji nisu mogli doći, zbog nemoći, starosti i bolesti.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Radionica LAG-a Cetinska krajina u SinjuU nizu radionica koje se održavaju u organizaciji LAG Cetinska krajina, u ponedjeljak, 13. srpnja Sinju će biti održana radionica pod nazivom ‘Europski socijalni fond – mogućnosti za RH’.
Prema riječima voditelja LAG-a Cetinska krajina Tomislava Klarića Kukuza radionica je namijenjena udrugama u civilnom sektoru i poslodavcima koji imaju namjeru pojačati kapacitete unutar svojih radnih organizacija.
‘Europski socijalni fond je na neki način u sjeni ostalih fondova, jer obično u prvi plan uvijek iziđu fondovi preko kojih se može izravno financirati nekakve poslovne projekte. Europski socijalni fond više cilja na nekakve top-projekte kojima bi se pojačali kapaciteti ljudskih resursa, pogotovo u dijelu strukovnog osposobljavanja i cjeloživotnog obrazovanja koji su u središtu pozornosti u većini projekata financiranih iz Europskog socijalnog fonda.’
Radionica će se održati u sinjskoj Gradskoj vijećnici s početkom u 9,30 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR