Četvrtak, 12.07.2012.

Otvoren Lukoil u SinjuU Sinju je danas svečano otvorena benzinska postaja – Lukoil. Uz pomoćnika generalnog direktora Lukoila Davora Kulušića, benzinsku postaju svečano je otvorio gradonačelnik Ivica Glavan.
Prilikom svečanog otvaranja gradonačelnik Glavan izrazio je veliko zadovoljstvo otvaranjem novih radnih mjesta: 'Zadovoljan sam i sretan, ovo je jedna u nizu stvari koje radimo. Čovjek može doći do dna, ali mora onda dignuti glavu i ići dalje. Ovim otvaranjem imamo 12 ljudi manje na Zavodu za zapošljavanje. Zahvaljujem tvrtki Lukoil i svim djelatnicima. Neka im je sa srećom i neka rade dobar posao!'

Bezninska postaja Lukoil smještena je u ulici Miljenka Buljan, na površini 450 metara kvadratnih. Njenim otvaranjem zaposlenje je pronašlo 12 ososba, koje će raditi u 3 smjene.
Početak rada nove benzinske postaje blagoslovio je sinjski gvardijan fra Bože Vuleta.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Počinju pripreme za najveću proslavu Dana Pobjede i Domovinske Zahvalnosti i Dana Hrvatskih BraniteljaOvih dana počinju pripreme za najveću proslavu Dana Pobjede i Domovinske Zahvalnosti i Dana Hrvatskih Branitelja koja se tradicionalno održava u Čavoglavama. Ne treba sumnjati i ove će godine to biti spektakl koji će privuči brojne posjetitelje iz zemlje i inozemstva. Predstojeći bogati cjelodnevni vjerski, glazbeni, sportski i etno programu u Čavoglavama sačinjen je među ostalim od mimohoda povijesnih potrobi hrvatske vojske uz pratnju limene glazbe i mažoretkinja, revijalnih malonogometnih susreta između hrvatskih zvijezda i reprezentativaca (legendi). Svečanost će, već tradicionalno, uveličati i 'bikeri' iz cijele Hrvatske, a održat će se i zanimljivo edukativno predavanje o operaciji Oluja, nastupi tamburaških sastava, impozantni vatromet a sve upotpunjeno bogatom ugostiteljskom ponudom. Program će početi u 10 sati u crkvi sv. Ilije u Kljacima misom zahvalnicom za sve poginule hrvatske branitelje i prvog hrvatskog predsjednika, a kulminacija cjelodnevnog hepeninga dogodit će se u 21 sat velikim koncertom Thompsona. Ova godina bit će "rockerskija", jer su gosti županjski band Opća Opasnost i pjevačka legenda Željko Bebek, a bit će tu stalni gost i prijatelj Mato Bulić.
Malo mjesto Dalmatinske Zagore podno Svilaje (koji u sebi nosi 'odjek' istine o najslavnijem razdoblju hrvatske povijesti) ima čvrste i nadasve rekordne posjete pa se i ove godine na  Dan Pobjede i Domovinske Zahvalnosti i Dana Hrvatskih Branitelja tamo predviđa ogromni broj posjetitelja. Riječ je o događaju koji je svojevrsni fenomen, priredba koja je iz godine u godinu prerasla u pravu proslavu za sve uzraste.

''Ljeto je eto, a šta sad?

U ponedjeljak 16.7.2011.g. Udruga Srma započinje s provedbom 4. kulturnog ljeta za djecu ''Ljeto je eto, a šta sad?''. Pokrovitelj je Grad Sinj, a projekt je dio službenog programa Dani Alke i Velike Gospe 2012.g.
...

Kronika 192

Jučer je na požarištu u mjestu Radošić dovršen očevid kojim je utvrđeno kako je uzrok požara otvoreni plamen ili žar gdje je opožareno 11,37 hektara borove šume a materijalna šteta prema izračunima šumarije Sinj je velika. Po nalogu zamjenika Općinskog državnog odvjetnika Sinj slijedi kaznena prijava po čl. 263. KZ-a protiv nepoznatog počinitelja.
IZVOR: PU SD