Utorak, 12.07.2011.

Poziv za memorijal “Branimir Vugdelija”

OTOK –  U  petak 15. srpnja s početkom u 20,30 sati  održati će se rock druženje u spomen na velikog glazbenika i umjetnika, prerano preminulog Branimira Vugdeliju.Organizatori su Općina Otok i Otočka rock udruga.
Ovo je prvi memorijal koji će se održati u Branimirovu rodnom Otoku, a četvrti u nizu.Rock druženje će se održati na preljepoj lokaciji uz rijeku Cetinu, tj na svima poznatom Kerepu.
Bendovi koji nastupaju:
Embrio
M.O.R.T
Darkvud
Atlantida
Maršal
Salauk
Hetrem (Hercegovina)

Ulaz je za sve besplatan. Dozvoljeno je unositi  vlastito piće, s tim da će biti organizarani točionici za pivu i ostale okvašivače grla za one koji ne ponesu piće. Dođite dobre volje i dobro se provedimo odajući počast našem Brani!!
P.N.K. – G.Z.
IZVOR: GLASZAGORE.COM

Junak startao uz mnogo nepoznanica

SINJ – jučer su nogometaši Junaka započeli sa pripremama za narednu sezonu.Prozivku je obavio trener Mirko Labrović ( licenca UEFA  A ) koji je dobio mandate da vodi momčad u narednom razdoblju, dok je u tijeku pronalazak trenera sa licencom UEFA PRO ili Nacionalna PRO čime bi se samo zadovoljili propisi HNS.

Na prozivci nije bilo kapetana Mandaca, Runje, Petričića, Kozine, te onih koji su pronašli novi klub. Mladi napadač Duje Tadić je pred potpisom sa prvoligašem Zagrebu, gdje se nalazi i drugi napadač Josip Kozina koji je još na probi. U Dugopolje je prešao Stipe Barać, dok bi u Solin mogli  Vuković, Topić i Puljiz.Jure Gale još na probi u Rusiji. Na treningu Junaka pojavilo se nekoliko novih igrača. Tako da je tu bio  Alen Runje iz Dinare, Sindik iz Splita, Begić iz Mladosti iz Prološca te  nekolicina Junakovih junior. Junak očekuje igračku pomoć od Hajduka, jer je tu njihov bivši trener Milo Nižetić postao glavni za struku, dok uprava Junaka mora obaviti razgovore sa igračima koji su nezadovoljni svojim statusom, kako bi se sve posložilo kako treba.

Prvi suradnici trenera Junaka Mirka Labrovića bit će  Robertino Ugrin i Ivica Roguljić ( vratari ).  Junak će na gradskom stadionu već u subotu od 16 sati odigrati prvu pripremnu utakmicu, s prvoligašem Zadrom.
Tekst i slika: Petar Norac Kevo
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Održana 20. sjednica GV Sinja

Jučer je održana još jedna maratonska sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja. Od 14 sati i 15 minuta do 22 sata i 55 minuta vijećnici su raspravljali o 14 točaka dnevnog reda, te ih sve prihvatili.
Prije početka rasprave, gradonačelnik Ivica Glavan s dnevnog reda je povukao Prijedlog Odluke o komunalnom redu, uz obrazloženje kako je potrebno još usuglašavanja oko ovog prijedloga.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Konstituirano Vijeće MO Radošić

Na sinoćnjoj konstituirajućoj sjednici Vijeća Mjesnog odbora Radošić za predsjednika je izabran nositelj liste HDZ-a Ante Križanac. Njegov zamjenik je Mate Gugić s liste HSLS-HSU. 
Za danas su najavljene konstituirajuće sjednice vijeća mjesnih odbora Sinj, Glavice i Brnaze.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

Jučer na graničnom prijelazu Aržano-Prisika policijski službenici  su kod 53-godišnjeg državljanina  BiH  pronašli i oduzeli  ukupno 48 tableta  „Sanvala“ i Lekotam“ za koje nije posjedovao liječničku dokumentaciju. Uz odgovarajući optužni prijedlog  dovest će se na Prekršajni sud.
IZVOR: PU SD

Prohodnost cesta

Zbog kvara autobusa kroz mjesto Baćine na Jadranskoj magistrali ( D8) vozila se propuštaju naizmjence uz regulaciju semforima, a vozače upozoravamo na moguće zastoje.

Zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana –Lipovac prije čvora Kutina , na 99. km u smjeru Sl. Broda vozi se jednim trakom.

Na važnijim cestovnim pravcima promet je pojačan, no vozi se bez većih poteškoća.
Manji zastoji mogući su duž Jadranske magistrale i na cestsma u Istri, osoobito na prilaznim cestama turističkih središta.

Dionica državne ceste D1 Gračac-Knin, zatvorena je za sav promet zbog radova između Očestova i Pađena. Obilazak je preko Kistanja i Obrovca ili autocestom A1 (do 15. srpnja).
IZVOR: HAK
...