Ponedjeljak, 12.07.2010.

Održana 13. sjednica Gradskog vijeća Grada SinjaDana, 12. srpnja 2010. godine (ponedjeljak) u Gradskoj vijećnici Grada Sinja održana je 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja sa sljedećim dnevnim redom:
1. Usvojen je zapisnik sa 12. sjednice Gradskog vijeća Grada Sinja,
2. Pitanja i prijedlozi vijećnika.
Nakon ove točke Dnevnog reda, vijećnici HDZ-a su napustili sjednicu Gradskog vijeća.
3. Kao najpovoljnija ponuda za izvođenje radova izgradnje i opremanja atletske staze u Sinju, po provedenom otvorenom postupku javne nabave od 03.05.2010. putem Elektroničkog oglasnika Narodnih novina RH izabrana je ponuda tvrtke "Concept 90" d.o.o. iz Zagreba u iznosu od 835.869,75 kuna bez PDV-a,
4. Poništen je javni natječaj za obavljanje komunalne djelatnosti održavanja nerazvrstanih cesta u dijelu: održavanje makadamskih kolnika i poljskih puteva,
5. Donesena je Odluka o grbu i zastavi Grada Sinja,
6. Donesena je Odluka o izmjeni Odluke o javnim priznanjima Grada Sinja,
7. Usvojen je Pravilnik o socijalnoj skrbi Grada Sinja,
8. Usvojen je, sa amandmanima, Program kulturno zabavne i športske manifestacije «Dani Alke i Velike Gospe 2010.» sa troškovnikom,
9. Usvojeno je Izvješće o radu trgovačkog društva «Kamičak» d.o.o. Sinj 2009. godinu,
10. Usvojeno je Izvješće o radu udruga u kulturi sa financijskim izvješćem za 2009. godinu,
11. Primljena je na znanje Informacija o radu i Financijsko izvješće Muzeja Cetinske krajine za 2009. godinu,
12. Zahtjev za postavljanje biste dr. Tihomilu Radji u parku šetališta Blaženog Alojzija Stepinca je izostavljen s današnje sjednice,
13. Primljena je na znanje Informacija o Skupštini Autoprijevoza Sinj d.o.o. održanoj 02. srpnja 2010. godine, uz osvrt na aktualnu situaciju,
14. Prijedlog teksta Vjerodostojnog tumačenja odredbi čl. 98 st.1 u svezi s člankom 125. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sinja ("Službeni glasnik Grada Sinja" br.2/10) koje se odnose na dopunu dnevnog reda na sjednici Gradskog vijeća Grada Sinja.

Nezavisna lista dr. Jadrijevića i gradonačelnik Sinja Ivica Glavan danas su i službeno osigurali većinu unutar Gradskoga vijeća

Nezavisna lista dr. Jadrijevića i gradonačelnik Sinja Ivica Glavan danas su i službeno osigurali većinu unutar Gradskoga vijeća. Danas je naime potpisan koalicijski sporazum između Nezavisne liste dr. Jadrijevića, SDP-a i nezavisnog vijećnika Miroslava Baraća. Svi potpisnici su izjavili da je ovo programska, a ne politička koalicija te da će se sve odluke unutar koalicije donositi konsenzusom.
Uz 6 vijećnika s liste dr. Jadrijevića, gradonačelnik Glavan ubuduće računa na glasove tri vijećnika SDP-a i jedan nezavisnog vijećnika Miroslava Baraća, koji je u vijeće ušao s koalicijske liste HDZ-HSS, a koji je u međuvremenu zbog „glasovanja po osobnom nahođenju“ isključen iz sinjskog HSS-a.

Obavijest

Udruga obitelji s četvero i više djece Cetinskog kraja 4 plus, u suradnji s ravnateljicom OŠ Ivana Lovrića, organizira akciju prikupljanja rabljenih udžbenika. Akcija će se provoditi od srijede do petka od 8,00 do 11,00 sati u ovoj osnovnoj školi, a u planu je da se organizira i u drugim mjestima Cetinskog kraja.

Obavijest iz HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra, 13. srpnja, od 9,00 do 12,00 sati bez struje će biti potrošači na području Brnaza, naselje istočno od škole prema Ivkovića glavici, odnosno Mastelići i Putnici, te potrošači u Glavicama, naselje od Mladara do Šolte, u vremenu od 9,00 do 14,00 sati.
U slučaju lošega vremena radovi će se odgoditi.

Obavijest

“Likomed veterina” obavještava građane Sinja i okolnih naselja da će se 14. travnja, rano ujutro, između 1,00 i 5,00 sati izvršiti adulticidna dezinsekcija komaraca, ukoliko vremenske prilike budu dozvoljavale. Dezinsekcija će se izvršiti  ULV metodom s vozila.
Mole se građani, posebno oni koji boluju od plućnih i alergijskih bolesti da u srijedu od 1,00 do 5,00 sati zatvore prozore, kako im insekticidni dim ne bi ušao u domove. Mole se i pčelari da uklone pojilice s košnica i spriječe izlazak pčela sljedećih 48 sati.

Obavijest

Udruga Srma i Klub žena liječenih na dojci Sinj organiziraju tečajeve zdravstvene i umjetničke euritmije. Tečajevi će se održavati od 14. do 17. srpnja (srijeda-subota) u Galeriji Galiotović u klimatiziranom prostoru  i to:
17,00-18,30 zdravstvena i umjetnička euritmija otvorena za građane po cijeni od 150,00 kuna za tečaj od 4 dana
19,00-20,00 zdravstvena euritmija za članice Kluba žena koje su oboljele i liječene od raka dojke i volonterke Kluba - tečaj je besplatan je za članice i volonterke kluba - pozivaju se članice i volonterke Kluba da dođu na ovaj terapijski tečaj....

BLAGDANI I VAŽNIJI DOGAĐAJI - LJETO 2010.

15. VII. (četvrtak)-Zavjetna misa na Gospinu Gradu u 19 sati.

16. VII. (petak)-Gospa Karmelska (sv. mise: 7, 8, 9 i 19 sati).

1. VIII. (nedjelja)-Priprava je za blagdan Gospe od Anđela - porciunkulski oprost (12.30 h).
-Misa za članove Viteškog alkarskog društva (11.30 sati).

2. VIII. (ponedjeljak)-Gospa od Anđela (sv. mise: 7, 8, 9 i 19 sati).

5. VIII. (četvrtak)-Dan Domovinske zahvalnosti (sv. misa zahvalnica u 10 sati).

6. VIII. (petak)-POČETAK HODOČAŠĆA župa Cetinske krajine Čudotvornoj Gospi Sinjskoj.
-POČETAK DEVETNICE VELIKOJ GOSPI
-FESTIVAL MARIJANSKE KLAPSKE PJESME: "Klape Gospi Sinjskoj"

7. VIII. (subota)-Hodočašće bolesnika Gospi Sinjskoj i sv. misa (11 sati).

8. VIII. (nedjelja)-SINJSKA TVRĐAVA: zavjetna sv. misa - predvodi mons. Vlado Košić.
-ALKARSKE SVEČANOSTI–poslijepodnevni sati.

14. VIII. (subota)-VIGILIJA VELIKOJ GOSPI.

15. VIII. (nedjelja)-SVETKOVINA VELIKE GOSPE - GOSPE SINJSKE.

16. VIII. (ponedjeljak)-MISA ZAHVALNICA NA GOSPINU GRADU (7 sati).

IZVOR: SVETIŠTE GOSPE SINJSKE

Likovna akademija u Trilju

Od 09,00 sati ispred osnovne škole u Trilju održava se likovna akademija, koju su povodom Gospe Karmelske organizirali Grad Trilj i Likovna udruga „Tilurium“. Otvaranje izložbe prikupljenih radova likovne kolonije planira se za četvrtak, 15. srpnja u 20,00 sati u Muzeju triljskog kraja.

Obavijest

Udruga žena Triljanke i Udruga za unapređenje kulture cvijeća “Viola odorata“, uz potporu Grada Trilja, povodom blagdana Gospe Karmelske organiziraju KREATIVNE RADIONICE. Radionice će se odrćavati danas, 12. srpnja, od 16,00 sati, te u srijedu od 15,30 sati u triljskom Gradskom parku

Obavijest

Na Gradskom bazenu danas, 12. srpnja, počinje novi upis u školu plivanja kao i obuka neplivača. Sve informacije mogu se dobiti na službenom ulazu bazena.

Gradski vijećnik Miro Bulj Odboru za javna priznanja podnio je inicijativu za dodjelu osobne nagrade grada Sinja predsjedniku Sindikata vozača i prometnih radnika u Autoprijevozu Anti Buljanu

Gradski vijećnik Miro Bulj Odboru za javna priznanja podnio je inicijativu za dodjelu osobne nagrade grada Sinja predsjedniku Sindikata vozača i prometnih radnika u Autoprijevozu Anti Buljanu, i to zbog hrabre borbe za ostvarivanje radničkih prava svojih kolega u toj tvrtci.
Podsjećamo, u četvrtak, 15. srpnja, istječe rok za podnošenje inicijativa za dodjelu javnih priznanja Grada Sinja za 2010. Inicijative se, u pisanom obliku s obrazloženjem, podnose Odboru za javna priznanja, u zgradi Gradske uprave, u ulici Dragašev prolaz 10.

Obavijest

Zbog radova na dogradnji zapadnog kolnika državne ceste D-1 „Brza cesta Solin – Klis“ ista će biti zatvorena za sav promet danas, 12. srpnja, od 18,00 do 18,30, te od 22,00 do 22,30 sati. Obilazni pravac je stara kliška cesta.

Sport

Trener Junaka Milo Nižetić danas je izvršio prozivku pred početak priprema za novu sezonu. U prvom kolu 21. kolovoza Junak gostuje u Imotskom, dok Dugopolje igra kod Suhopolja.

Na malonogometnom turniru „Sinjski Maligani 2010.“ večeras je na rasporedu 5 utakmica, a sastaju se:  Neman pojma - Veterani Tekstilca,  Brnaška dica – Bili,  Junakova dica - Prirodna katastrofa,  Ganini osvetnici - Tika Taka, te  Markulin bus - Inter Steel.