Subota, 12.07.2008.

U SINJU PRIKUPLJENO 43 DOZE KRVINa jučer održanoj 11. ovogodišnjoj akciji darivanja krvi u Sinju prikupljene su 43 doze krvi. Zbog zdravstvenih razloga šest davatelja je odbijeno. Akciju je u suradnji s Transfuzijskim odjelom KBC-a Split organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Sinj.

"žENE U LOVU NA šARANA"

Sutra, 12. srpnja, će se u organizaciji šRD "Cetina"iz Sinja održati tradicionalno natjecanje pod nazivom "žene u lovu na šarana". Pravo natjecanja imaju žene od 10 do 70 godina. Organizator ovog natjecanja osigurat će svim natjecateljicama potrebiti pribor i instruktore. Prijave se mogu provesti na broj mobitela 098 537 651. Natjecanje će se održati na ribolovnom području "Plana" s početkom u 9 sati.

MLADA MISA FRA DAMIRA ćIRE čIKARE

Sutra, 12. srpnja, u župnoj crkvi Sv.Ivana Krstitelja u Grabu s početkom u 10 sati svoju mladu misu imat će fra. Damir ćiro čikara, kojega je za svećenika na blagdan Svetih Petra i Pavla u Imotskom zaredio monsinjor splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić. Nakon misnog slavlja, mladomisnik će u svom naselju priredit prigodni domijenak za 900 gostiju i uzvanika.

OBAVIJEST

Uprava Gradskog bazena Sinj obavijestila je kako u ponedjeljak, 13. srpnja, kreću sa školom plivanja i obukom neplivača. Obuka neplivača vršit će se svaki dan osim subote i nedjelje u vremenu od 08-09, 09-10 te 10-11 ujutro i od 17-18, te od 18-19 sati poslijepodne. škola plivanja bit će tri puta tjedno, i to ponedjeljkom, srijedom i petkom u vremenu od 11-12 sati ujutro, i od 19-20 sati poslijepodne. Prijave se vrše do nedjelje na Gradskom bazenu ili na mob. 099/226 08 90.

SPORT

U organizaciji športskog društva Dicmo, a pod pokroviteljstvom općine Dicmo, danas se održava 13. Memorijalni pozivni malonogometni turnir"Ante Tonći Brkić". Turnir je posvećen poginulim Dicmanjanima u Domovinskom ratu. Na turniru će nastupiti 8 ekipa, a danas se sataju: od 19 sati Trilj i Solin, od 19.50 sati Dugopolje i Otok. U 20.40 sati igraju Muć i Sinj, te u 20. 40 sati Pržina Turjaci i Dicmo. Završnica turnira je idućeg tjedna.

STANJE NA CESTAMA

Zatvorena je dionica državne ceste D 33 Drniša-Pakovo Selo. Obilazak je županijskim cestama žC 6078 i žC 6246 Pakovo Selo-Kaočine-Drniš.
Zatvorena je državna cesta D 515 Našice - đakovo na dionici između raskrižja s đakovačkom obilaznicom i đakovačke Satnice. Obilazak je županijskim cestama prema postavljenoj signalizaciji.
Na autocestama A 6 Rijeka-Zagreb i A 1, prema unutrašnjosti, promet je pojačan, kao i duž Jadranske obale. Prema moru promet je oslabio. Kod naplatnih postaja Lučko, na ulazu u Zagreb, kolona je duga oko 5 km, dok prema moru, čekanja nema.

Na autocesti A 1:
- kod tunela Mala Kapela, u smjeru mora, kolone više nema, a u smjeru Zagreba, duga je oko 1,5 km.
- kod tunela Sveti Rok, u smjeru mora, kolona je duga oko 6 km, a u smjeru Zagreba, oko 3 km.

Na Ličkoj magistrali (D 1) zastoja nema.
IZVOR. HAK