Petak, 12.06.2015.

Časno je nosio hrvatski barjak na svojoj dioniciU susret simpoziju Tripalovi dani u Sinju, koji će se održati u četvrtak 18. lipnja u Alkarskim dvorima, danas objavljujemo završni dio teksta Časno je nosio hrvatski barjak na svojoj dionici.
Riječ je tekstu koji je povodom smrti Ante Mike Tripala napisao njegov prijatelj, ugledni hrvatski novinar, leksikograf i publicist Josip Šentija.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Udruga Srma je sinoć (11.6.2015.) u Sinju organizirala besplatnu edukativnu radionicu na temu ''PRAVA I OBVEZE ORGANIZATORA VOLONTIRANJA''.

27 sudionika iz 17 različitih organizatora volontiranja iz Sinja i uže okolice, iz civilnog, javnog i gospodarskog sektora bili su educirani o zakonskom okviru volontiranja, pravima i obvezama organizatora volontiranja, organizaciji i evidenciji volontiranja, izvješću o volontiranju, radu s volonterima, sklapanju ugovora, isplati neoporezivih naknada volonterima i drugim temama.

...

Gradska glazba Sinj na 29. susretima hrvatskih puhačkih orkestara

Gradska glazba Sinj predstavljat će Splitsko-dalmatinsku županiju na 29. susretima hrvatskih puhačkih orkestara, koji će se, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, održati 13. i 14. lipnja u Novom Vinodolskom. Na susretu će se okupiti više od 750 glazbenika.
Ovogodišnji program Susreta čine najuspješniji predstavnici s održanih 10 županijskih smotri, na kojima je tijekom travnja i svibnja 2015. nastupilo više od 1.800 glazbenika unutar 48 orkestara. Među njima je za nastup na nacionalnom 29. susretu odabrano ukupno 16 najuspješnijih orkestara.
Gradska glazba Sinj nastupit će u C-kategoriji u nedjelju, 14. lipnja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U Čačvini misno slavlje i pučki običajiU ponedjeljak 15. lipnja podno srednjovjekovne utvrde Čačvina koja se prvi put spominje davne 1345. godine, upriličiti će se misno slavlje i festival muškog tradicijskog glazbovanja ‘ČAČVINA MEGDAN FEST 2015.’.

Od 18 sati splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić služit će svečanu euharistiju te tom prigodom blagosloviti kapelu sv. Vida. Poslije misnog slavlja održat će se festival muškog tradicijskog glazbovanja na kojem će nastupiti reraši i gangaši iz Čačvine, Vrpolja, Voštana, Tijarice, Velića, Graba, Biorina, Otoka, Ciste Velike, Kreševa, Vojnića, Krušvara i Košuta. Ni ova manifestacija neće proći bez guslara, pa će tako na ovoj manifestaciji nastupiti narodni guslari: Petar Maroš, Jure Babić, Stipe Vladova, Ante Lišnić, Ivan Hržić, dok će na diplama biti Ivan Koprčina-Deba.

Manifestaciju koju organiziraju Župni ured Vrpolje-Čačvina, MO Čačvina uz suorganizaciju KD Trilj moderirat će Irena Bradarić.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Večeras predstavljanje zbirke pjesama Anite BrajkovićDanas u 20 sati u općinskoj vijećnici Općine Dicmo upriličit će se promocija zbirke pjesama dicmanjske pjesnikinje Anite Brajković ‘Zrnca života’.
Ovo je njena treća zbirka pjesama s temama ljubavi, vjere, obitelji i domovine. 2011. godine objavila je svoju prvi zbirku pjesama ‘Vinograd mog djetinstva’, a godinu poslije objavila je i drugu zbirku naslova ‘Moji osjećaji’. O zbirci novih pjesama će govoriti Ante Botić, urednik, Dajana Maretić, ravnateljica OŠ Ante Starčević Dicmo, lektorica zbirke Nives Juraga Kovačev i sama autorica.
U prigodnom programu nastupit će dicmanjski pivači pučkih napjeva. Zbirka pjesama ‘Zrnca života’ izdana je u nakladništvu Općine Dicmo.
IZVOR: WWW.FERATA.HR