Četvrtak, 12.06.2014.

Predstavljana knjiga Velimira Borkovića ‘Sinjski rat’



U Alkarskim dvorima sinoć je, pod pokroviteljstvom Grada Sinja i VAD-a, predstavljena knjiga sinjskog profesora Velimira Borkovića ‘Sinjski rat’.
Govoreći o knjizi ‘Sinjski rat’ autor je istaknuo kako je ona nastala povodom 300-te obljetnice pobjede Sinjana nad Osmanlijama. Prema njegovim riječima ‘Sinjski rati’ ili ‘Mali rat’ u javnosti je često omalovažavan, nerijetko i od potomaka sinjskih branitelja.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Počinje sezona kupanja na bazenu

Sinjani će spas od vrućina uskoro moći potražiti na Gradskom bazenu.
Školjka bazena napunjena je vodom koja se već ugrijala na optimalnu temperaturu dovoljnu za kupanje.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Šipić podržao Buljevu ideju o osnivanju fonda za liječenje bolesne djece

Prijedlog nezavisnog sinjskog gradskog vijećnika Mira Bulja, da se na razini Cetinske krajine osnuje zajednički fond za liječenje teško oboljele djeca pod nazivom ‘Veliko srce Cetinskog kraja’, prvi je podržao triljski gradonačelnik Ivan Šipić. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

“Vlaji” organiziraju 3. Biciklijadu do izvora Cetine

Biciklistička Udruga Vlaji iz Sinja i ove godine organizira Biciklijadu do izvora Cetine koja će se održati u nedjelju, 15. lipnja…

Start je predviđen ispred CB Saloon u 10 sati, a organizator poručuje kako bi u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta biciklijada bila odgođena za tjedan poslije.

Na biciklijadi se očekuje oko 200 biciklista iz našeg grada, ali i iz još nekoliko gradova kako iz HR (Split, Solin, Dicmo, Vodice, Gračac, Makarska, Imotski, Vrlika), tako i iz BIH (Mostar, Bihać, Livno, …)

Svi zainteresirani mogu se javiti na kontakt brojeve:

Predsjednik: Josip Zorica 0955196818
Tajnik: Ivica Kardoš 0992531863

IZVOR: WWW.FERATA.HR