Subota, 12.06.2010.

Održana 12. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja

Sinjski vijećnici većinom glasova nisu prihvatili Izviješće o radu dječjeg vrtića „Bili cvitak“ za 2008./2009. pedagošku godinu, s financijskim izvješćem za 2009. iako ga je prihvatilo Upravno vijeće. Razlog je netransparentno postupanje prilikom javne nabave, kazao je nakon jučerašnje sjednice Milan Smoljo, predsjednik Gradskoga vijeća.
Predsjednik kluba vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću Miloš Balić kazao je kako neprihvaćanje izvješća o radu dječjeg vrtića “Bili cvitak“ nije u netransparentnosti poslovanja već isključivo politička odluka vladajućih.
Vijećnici na jučerašnjoj sjednici nisu prihvatili ni prijedlog HDZ-a za smjenu predstavnika grada Sinja Ivice Romca u skupštini tvrtke “Vodovod i čistoća“.
Predsjednik kluba vijećnika HDZ-a Miloš Balić kazao je kako je smjena Ivice Romca zatražena jer HDZ smatra kako je neargumentima i političkim podmećanjima došlo do smjene direktora Javnog poduzeća "Vodovod i čistoća".

Blagdan svetog Ante

U Turjacima se održava trodnevnica svetom Anti, zaštitniku župe. U 18,15 počinje sveta ispovijed, a u 19 sati sveta misa koju predvodi fra Luka Norac-Kevo, župni vikar Župe Čudotvorne Gospe Sinjske.

Uoči blagdana svetoga Ante Padovanskoga, koji se slavi sutra, 13. lipnja, u sinjskom svetištu u 19 sati počet će duhovna priprava vjernika. Sveta misa i blagoslov djece sutra, na blagdan svetoga Ante, počet će u 19,00 sati.

Svečanim misnim pripravama za proslavu zaštitnika svog mjesta – svetoga Ante pripremaju se i vjernici triljskog naselja Ugljane.

Moto party na Kerepu

Moto klub "Noćna mora" iz Otoka organizator je 2. Moto partyja na Kerepu, koji je počeo sinoć.  Nakon mimohoda bikera od Kerepa do Rude večeras će se održati rock zabava na kojoj će nastupiti „Opća opasnost“.

Humanitarni airsoft turnir

Na poligonu Braniteljske zadruge Patriot na Dabru danas, 12. lipnja, održava se humanitarni airsoft turnir, na kojem će nastupiti desetak ekipa. Najveći interes izazvao je dvoboj HDZ-a i SDP-a, te žestoki ogled ekipa koje predvode dr. Stipislav Jadrijević i Miro Bulj. Cijeli prihod namjienjen je za liječenje djevojčice Žane Lelas iz Vrlike.

Sport

Danas, 12. lipnja, u Otoku u 17,30 počet će finalni susret kupa Splitsko-dalmatinske županije za juniore u kojem će se sastati OSK i Hajduk.
Hrvatska bez boksača u završnici EP koji se održava u Moskvi. Stjepan Vugdelija izgubio je na bodove u četvrtzavršnici u kategoriji do 91 kilograma od bugarina Tervela Puleva.

Stanje na cestama

Na gotovo svim cestovnim pravcima promet je pojačan, prema moru. Vremenske prilike povoljne su za vožnju u cijeloj zemlji.
Vozače upozoravamo da poštuju privremenu prometnu signalizaciju na dionicama gdje su u tijeku radovi.
Zbog radova na dionici D 39 Svib-Cista Provo vozi se naizmjence.
IZVOR: HAK