Četvrtak, 12.06.2008.

NATJEčAJ MINISTARSTVA GOSPODARSTVAMinistarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva i Hrvatska agencija za malo poduzetništvo objavile su natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava za 2008. godinu. Sredstva mogu zatražiti registriran poslovni subjekti na području RH koji su poslovnu 2007. godinu završili sa pozitivnim radom i koji nemaju nepodmirenih obveza prema državi. Sredstva za u odnosu za prošlu godinu povećana za 35 % za sve projekte. Više informacija može se dobiti u sinjskom Poduzetničkom centru i na telefon Hrvatske agencije za malo gospodarstvo.

OBAVIJEST

Na lokalnoj cesti Sinj-Otok, u zaseoku Bašić, otežan je promet zbog iskopa kanala za polaganje 36-kilovoltnog kabela. Na cesti je postavljena svjetlosna signalizacija, pa se vozači mole da se pridržavaju prometnih propisa. Radovi će trajati 15 -tak dana. Također radovi su i u Hrvacama, a sinjska Nadcestarija danas će postavljati i asfaltni sloj kod Boke.

OBAVIJEST

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Splitsko-dalmatinske županije organizira trodnevno hodočašće u Mariju Bistricu, Veliko Trgovišće, Zagreb, Krapinu i Ludbreg. U organizaciji braniteljskih udruga organiziran je i odlazak na jamu Jazovku, u nedjelju, 22. lipnja. Autobusi iz Splita polaze u 5,00 sati, iz Sukoišanske ulice. Zainteresirani branitelji trebaju se javiti do 17. lipnja u prostorije udruge na Luci.

OBAVIJEST

"Likomed Veterina" obavijestila je kako danas zbog kiše nije u mogućnosti izvršiti larvicidnu dezinsekciju. Akcija će se nastaviti kada se poprave vremenske prilike.

KINO DANAS

U Gradskom kinu večeras od 20,30 sati igra film "Džingis kan".

SPORT

Sinoć su odigrani završni susreti nogometnog turnira za najmlađe nogometaše na šRC "Zdenko Pavela Cato" u čaporicama. U kategoriji predpočetnika prvo mjesto osvojio je Dalmatinac iz Splita, drugo mjesto Omladinac iz Vranjica, Treći je Gošk Adriachem iz Kaštela, a četvrte čaporice.
U kategoriji početnika prvo mjesto pripalo je Omladincu iz Vranjica, drugo Junaku, treće ekipi Turinovac iz Solina i četvrto čaporicama. Organizator turnira, na kojem je sudjelovalo 16 eklipa, bio je nogometni klub čaporice Trilj.