Utorak, 12.06.2007.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA


Sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja najavljena za danas, 12.lipnja, odgođena je za sljedeći tjedan.

KONFERENCIJA ZA NOVINARE

U prostorijama gradske organizacije HDZ-a Sinj danas je održana konferencija za novinare na temu trenutnih međusobnih odnosa u koaliciji «Preporod». Sinjski HDZ smatra kako Poglavarstvo više ne radi jedinstveno. Kako je istaknuo predsjednik privremenog Gradskog odbora Jure Bitunjac rad Poglavarstva svodi se na individualce od kojih svaki vuče na svoju stranu, sinjskom gradonačelniku u cijeloj situaciji s poglavarstvom HDZ-ovci su namijenili mjesto vatrogasca.

BLAGDAN SVETOG ANTE

Sutra je blagdan svetoga Ante zaštitnika djece koji se osobito svečano slavi u Turjacima.

SJEDNICE VIJEćA MJESNIH ODBORA

Do kraja ovoga mjeseca trebaju se održati konstituirajuće sjednice Vijeća mjesnih odbora na području Grada Sinja. Njih će, u odsutnosti gradonačelnika, sazvati dogradonačelnik Snježan šentija.

AKCIJE DARIVANJA KRVI

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj, s Klubom davatelja krvi iz Otoka danas organizira akciju dragovoljnog darivanja krvi. Akcija će se održati u zdravstvenoj ambulanti od 9 do 13 sati. Organizatori su pozvali sve darivatelje i sve zdrave osobe od 18 do 65 godina da se pridruže akciji. Zbog tehničkih razloga akcija sinjskog Crvenog križa i Dobrovoljnih darivatelja krvi iz Hrvaca koja se trebala održati u petak, oodgođena je do ponedjeljka 18. lipnja. Akcija će se održati u restoranu Vreba u Hrvacama od 9 do 13 sati.

OBAVIJEST

Podsjećamo da se u sinjskoj Osnovnoj glazbenoj školi «Jakova Gotovca» do 21. lipnja primaju prijave kandidata za upis tu školu. Kandidati se mogu prijaviti za glasovir, gitaru, harmoniku, violinu, flautu, klarinet, saksofon i trubu.
Prijemni ispit održat će se 26. lipnja, s početkom u 10,00 sati.

IZLOžBA SLIKA IVANA MATIćA

U Galeriji Galiotović otvorena je prva izložba slika Ivana Matića. Posjetiteljima se ovaj sinjski slikar predstavio s 22 slike, u tehnikama ulje na platnu, ulje na drvetu, te dvije kristalne slike.

SPORT

U športskom centru «104 dalmatinca» u Turjacima u organizaciji boćarskog kluba Pržina jučer je održan boćarski turnir povodom blagdana svetoga Ante zaštitnika župe. Na turniru je nastupilo 8 ekipa, a najbolji su bili boćari iz Trilja, drugo mjesto pripalo je «Sokolu» iz Dugopolja dok su treći bili Boćari Otoka.

U Sinjskoj športskoj dvorani u četvrtak će se odigrati humanitarna košarkaška utakmicu između ekipe Alkara i mlade reprezentacije Hrvatske. Utakmica počinje u 19,00 sati ,a sav prihod od prodanih ulaznica namijenjen je Udruzi tjelesnih invalida grada Sinja UTIS.