Petak, 12.05.2017.

Radionice LAG-a Cetinska krajina

LAG Cetinska krajina poziva sve zainteresirane, a posebno potencijalne korisnike sredstava iz fonda LAG-a Cetinska krajina na radionice na kojima će prezentirati mjere i natječaje koje će objavljivati za korisnike s područja LAG-a Cetinska krajina.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinjski kazalištarci nastupili u Vukovaru


Nastupom i izvedbom komedije ‘Cinco i Marinko’ Sinjskog pučkog kazališta zaključena je vrhunska sinjska priča u Vukovaru.
Sinjski kazalištarci još jednom su izvedbom oduševili oko stotinjak prisutnih Vukovaraca u Hrvatskom domu u Vukovaru, gdje su 10. svibnja odigrali komediju ‘Cinco i Marinko’, a koju su gledatelji pozdravili dugim i srdačnim aplauzom.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Održan okrugli stol ‘Udomiteljstvo za djecu i starije i nemoćne osobe u lokalnoj zajednici


Centar za socijalnu skrb Sinj danas je u Galeriji Galiotović održao okrugli stol na temu ‘Udomiteljstvo za djecu i starije i nemoćne osobe u lokalnoj zajednici’ s ciljem širenja mreže udomiteljstva.
Naši sugrađani su pokazali određeno zanimanje za temu, a zajednički zaključak je da se na istu temu organizira još jedna tribina u povoljnijem terminu.
Skup je pozdravio ravnatelj CSS Sinj Aleksandar Stojanac, a kao izlagači su sudjelovali Antonio Cerković i Mirjana Šego kao diplomirani pravnici, Tanja Radan kao diplomirana socijalna radnica i Snježana Poljak kao profesorica psihologije. Dio sudionika je pokazao interes za ovaj oblik skrbi za djecu i odrasle osobe.
Krajem svibnja će biti organizirana još jedna prezentacija instituta udomiteljstva o čemu će javnost biti pravodobno obaviještena.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Večeras predavanje ‘Dolina Cetine i mediteranski svijet tijekom brončanog doba’


Muzej Cetinske krajine organizira predavanje ‘Dolina Cetine i mediteranski svijet tijekom brončanog doba’.
Predavanje će se održati večeras, 12. svibnja od 19 sati u prostorijama Muzeja, a predavačice će biti dr. sc. Maja Gori (Sveučilište u Heidelbergu), dr.sc. Giulia Recchia (Sveučilište Foggia) i dr.sc. Helena Tomas (Sveučilište u Zagrebu).
IZVOR: WWW.FERATA.HR