Utorak, 12.05.2009.

KRONIKA 92

Noćas oko 22 sata sinjskoj policiji predsjednik mjesnog Odbora Suhač dojavio je kako se iz sadroloma u Karakašici širi neugodan miris. Na dojavu je policija izišla na teren i u sadrolomu Ciglane Sinj zatekla dvojicu muškaraca koji su palili kablove.
Prema policijskom izviješću ovlaštena osoba poduzeća Ciglane odobrila je vlasniku tvrtke "Armanda promet" iz Hrvaca - sakupljču sekundarnih sirovina, na znajući za količinu, paljenje kablova u krugu kamenoloma. Direktor Ciglane Ilko Tomašević istaknuo je kako nije informiran o paljenju te da je radnika tvrtke koji je neovlašteno dozvolio paljenje kablova sankcionirao. Vlasnik tvrtke sakupljača sekundarnih sirovina Dujo Armanda demantirao je navode kako je riječ o njegovim radnicima.

UPRAVA "AUTOPRIJEVOZA" SINJ I DALJE BEZ ODGOVORA NA ZAHTJEV ZA SASTANAK

Sindikat vozača i prometnih radnika Autoprijevoza ponovno je, peti put, Upravi poduzeća uputio zahtjev za sazivanjem sastanka. Uprava poduzeća do sada se nije oglasila o njihovom zahtjevu. Podsjećamo, Sindikat traži sazivanje hitnog sastanka na kojem bi se razgovaralo o ostvarivanju prava radnika iz radnoga odnosa. U novom zahtjevu Sindikat traži sa se sastanak održi do 16. svibnja.

PREDAVANJE ZA MAUTURANTE SINJSKIH SREDNJIH šKOLA

Udruga "Studenti Cetinske krajine" Zagreb za maturante sinjskih srednjih škola organizira predavanje o upisima na fakultete koje će se održati 14. svibnja 2009. godine u dvorani franjevačkog samostana u Sinju s početkom u 19 sati. Gosti predavači će biti predstavnici svih sveučilišta, veleučilišta i visokih škola u RH te predstavnici Sveučilišta u Mostaru BiH koji će sinjskim maturantima predstaviti mogućnosti studiranja na pojedinim sveučilištima, veleučilištima i visokim školama a maturanti će ih moći pitati sve što ih zanima.
Osim uvjeta studiranja maturante će biti upoznati sa studentskim pravima, uvjetima smještaja u studentskim domovima, studentskom prehranom, mogućnostima rada preko studentskog servisa i sl. Također maturanti će dobiti promidžbene materijale spomenutih visokoškolskih ustanova. Poslije predavanja organizirano je tradicionalno druženje maturanata i studenata u caffe baru GAJO.

KONCERT

Dječji zbor "Sinjski slavuji" pod vodstvom zborovođe Marije župić održat će koncert duhovne glazbe. Kao gosti nastupit će zbor Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca. Koncert će se održati u crkvi Gospe Sinjske sutra13. Svibnja, s početkom u 19.45 sati. Organizator je Gradsko poglavarstvo grada Sinja.

OBAVIJEST

Ogranak Matice Hrvatske Sinj organizira za svoje članove jednodnevni izlet na otok Pag. Zainteresirani se mogu prijaviti u prostoriji Matice u Domu mladih. Polazak autobusa je u subotu, 16. svibnja u 8 sati, ispred Hotela Alkar.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras se od 20.30 sati prikazuje američki film "Brzi i žestoki - Povratak".