Subota, 12.05.2007.

IZBORI ZA VIJEćA MJESNIH ODBORA 27. SVIBNJA

Gradsko izborno povjerenstvo za provedbu izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Sinja, najkasnije do 24,00 sata treba sastaviti i objaviti sve pravovaljano predložene liste kandidata za izbor članova vijeća mjesnih odbora kao i zbirnu listu. Nakon toga počinje izborna promidžba koja će trajati do 25. svibnja do 24,00 sata, kada počinje izborna šutnja.
Podsjetimo, izbori za vijeća 15 mjesnih odbora u gradu Sinju održat će se u nedjelju 27. svibnja.
Najkasnije osam dana prije održavanja izbora Gradsko izborno povjerenstvo mora objaviti koja su biračka mjesta određena, s naznakom koji birači imaju pravo glasovati na pojedinim mjestima.

IZLOžBA FOTOGRAFIJA SINJSKOG DVD-aUoči obilježavanja 100-te godišnjice osnutka Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sinj gradonačelnik Nikola Tomašević sinoć je otvorio izložbu 100 - tinjak fotografija DVD-a Sinj. Izložba je postavljena u kući Tripalo, do 21. svibnja, a moći će se pogledati od 10,00 do 20,00 sati.

MEđUNARODNI DAN MEDICINSKIH SESTARA

Danas je međunarodni Dan medicinskih sestara, koji se obilježava u spomen na rođendan Florence Nightingale, začetnice sestrinstva kao struke. Ona je otvorila prvu školu za medicinske sestre pri bolnici San Thomas u Londonu.
Obilježavanju Dana sestrinstva pridružile su se i medicinske sestre iz Sinja. Tako je sinoć za njih u crkvi čudotvorne Gospe Sinjske služena svečana sveta misa na kojoj je pjevao mješoviti župni zbor..
Nakon svete mise sestre su nastavile druženje u samostanskoj dvorani, a večera je organizirana u restoranu Dubrovnik.

"TJEDAN CRVENOG KRIžA"

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj, povodom tjedna Crvenog križa, organizira akciju mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi. Akcija će se održati danas na Trgu dr. Franje Tuđmana, od 09,00 sati. Tom prilikom će ekipa mladeži Crvenog križa održati pokaznu vježbu pružanja prve pomoći.
Tjedan Crvenog križa počeo je 8. svibnja, na Međunarodni dan Crvenog križa i trajat će do 15. svibnja. Sva hrvatska društva obilježavaju ga uz slogan "Zajedno u službi čovjeka".

OBAVIJEST

Hrvatačani večeras odlaze u Bleiburg kako bi sutra prisustvovali svečanom misnom slavlju.Iz organizacijskog odbora najavili su polazak u 22,30 minuta kod restorana Vreba u Hrvacama.

SPORT

U 15,30 sati na sinjskom Hipodromu počet će Drugi memorijalni turnir galopskih utrka dr. Franjo Tuđman. Organizator je Galopski klub Mustang iz Glavica, a priredba će se održati pod visokim pokroviteljstvom Vlade RH.
U pet trka nastupit će između 35 i 40 grla iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Mađarske.
Na galopskim trkama nastupit će i grlo šakira Boma iz Beograda, koja je pobijedila na prvim galopskim utrkama u Sinju, te Ratalmo, prošlogodišnji osvajač Mamorijala dr. Franjo Tuđman, kojeg je prije 10 - tak dana kupio Galopski klub Vreba Hrvace. Iz Zagreba na trke dolazi i grlo Sofora, dosad nepobijeđena na galopskim priredbama.

U Otoku se održava pojedinačno prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju «Kamešnica 2007». Organizator je Atletski klub «Otok», a pokrovitelji županija Splitsko - dalmatinska i Općina Otok. Start na trgu dr. Franje Tuđmana, u 10,30 sati, a prema najavama organizatora očekuje se preko 100 atletičara iz Hrvatske i drugih zemalja.

U natjecanju 3. HNL u 17,00 sati na sinjskom Gradskom stadionu igra se najzanimljiviji susret 3. HNL između Junaka i Trogira.

Rukometaši Kamička u 20 sati u Sinju dočekuju ekipu Opuzena, a u 18,00 sati u Trilju se sastaju Cetinka i Solin.

U nedjelju se u Požegi održava 4. utrka ove sezone za Motokross prvenstvo Hravtske na kojoj će nastupiti članovi Motokros kluba Cetina iz Graba.

Na gradskom bazenu u Sinju u 10,00 sati je testiranje upisnika u vaterpolo klub, a u 12,00 sati za plivački klub.
Sastanak s roditeljima djece koja se upisuju u školu plivanja održat će se u ponedjeljak u 16,00 sati.