Petak, 12.05.2006.

1. GALOPSKI MEMORIJAL DR. FRANJE TUđMANA -SINJ 2006GALOPSKI MEMORIJAL DR. FRANJE TUđMANA održati ce se 13. svibnja 2006. godine na Sinjskom Hipodromu.
...

OBLJETNICA STRADAVANJA HRVATSKOG NARODA U BLEIBURGU

Odlazak prema autrijskom gradiću najavile su brojne udruge iz Domovinskog rata Cetinskog kraja, kulturno umjetnička društva i drugi.

Udruga veterana Domovinskog rata kao nositelj organizacije najavljuje odlazak i djevojaka u narodnim nošnjama, a polazak je sutra na večer u 23 sata ispred restorana Vreba u Hrvacama.

OBAVIJEST IZ SVETIšTA čUDOTVORNE GOSPE SINJSKE


U crkvi čudotvorne Gospe Sinjske u subotu i nedjelju djelit će se sakrament svete krizme. Ispovjed za roditelje, krizmanike i njihove kumove biti će sutra, petak, kao i generalne probe ulaska u crkvu za grupe koja se krizma u subotu i onih od nedjelje.

U subotu krizmanici i njihovi kumovi trebaju biti najkasnije do 9,30 u samostanskom dvorištvu. Krizmu će u subotu podijeliti genaralni vikar naše nadbiskupije don Ivan ćubelić.

U nedjelju će sakrament krizme podijeliti pastoralni vikar nadbiskupije Monsinjor Drago šimundža. Iz Svetišta ističu kako se zbog sakramenta potvrde neće služiti sveta misa za mlade u nedjelju.

VJERSKE SVEčANOSTI U KARAKAšICI

U župi u Karakašici trodnevna je svečanost pobožnosti u čast svog zaštitnika Leopolda Bogdana Mandića. Pobožnost i svete mise su u poslijepodnevnom terminu od 17 sati, a središnja svečanost, misno slavlje bit će u nedjelju u 10 sati kada će procesiju predvoditi fra Gabrijel Jurišić.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE FRA JOSIPA SOLDE

Hotel alkar je večeras domaćin predstavljanju knjige fra Ante Josipa Solde u nazivu "Grimanijev zakon". U 19,30 sinjski ogranak Matice Hrvatske kao organizator poziva na spomenuti dogadjaj.
Knjigu će nakon uvodnih riječi predjednika ogranka Fra Mirka Marića predstaviti dr.Stijepo Obad i urednik knjige akademik Nikša Stančić.Umjetnički trenutak upotpunit će Klapa Sinja uz moderaciju prof Marka Duvnjaka .

IZBORI ZA čLANOVE MJESNIH ODBORE U TRILJU

U nedjelju 14. svibnja u Trilju će se održati izbori za članove 21 Mjesnog odbora koji obuhvaćaju ovaj grad na Cetini. Predsjednik izbornog povjerenstva Stipe Roguljić ističe kako će birališta biti otvorena od 7-19 sati.

"VRLIKA KUP"

Sutra će se na Cetini na predjelu Begovac ispod Vukovića vrila održati natjecanje ribolovaca mušičara u nazivu "Vrlika kup". Domaćin druženja je športsko ribolovna udruga šaran iz Vrlike koja najavljuje početak takmičenja u 9 sati. Ribolovci će se natjecati i u nedjelju u cjelodnevnom terminu.

VRIJEME

Na području Sinja i Cetinskog kraja osvanulo je sunčano i vedro vrijeme.temperatura zraka u 10 sati bila je 10 stupnjeva. U nastavku će biti vedro i toplije. Dnevna između 18 i 23 stupnja Cezijeva.