Četvrtak, 12.05.2005.

SPORT

U današnjem susretu 1. županijske nogometne lige Glavice i Tekstilac odigrali su sa rezultatom 1:1.

OBILJEžAVANJE GODIšNJICE BLEIBURšKE TRAGEDIJE I KRIžNIH PUTEVA

Povodom 60-godina obilježavanja blaiburške tragedije i križnih puteva , razoružanoj hrvatskoj vojsci i civilima koji su ubijeni bez suda,sutra u Bleburg u večernjim satima na poziv Hrvatskog sabora i počasnog bleiburškog voda odlaze i članovi Viteškog alkarskog društva u čijem će izaslanstvu biti 10 alkara s alkarskim momcima, te nekoliko članova Uprave društva. Oni će u svečanim odorama prisustvovati komemoraciji doznaje se u Upravi VAD-a.

Udruga veterana domovinskoga rata općine Hrvace također organizira hodočašće u to mjesto nadomak slovenskoj granici. Polazak je najavljen za sutra u 22 i 30 minuta.

Dodajmo ovome da se ove godine očekuje najmanje dvostruko više hodočasnika u odnosu na protekle godine. Svetu misu za stradalnike, koja počinje u 10 sati, predvodit će nadbiskup vrhbosanski , kardinal Vinko Puljić.

"DANI OTVORENIH VRATA" U VOJARNI KULA U SINJU

U sklopu programa "Dani otvorenih vrata " u vojarni Kula u Sinju u petak, sutra od 9 do 14 sati bit će organiziran Taktičko tehnički zbor. Na istom će se prikazati izobrazba časnika i mogućnost zasnivanja vojne karijere, sustav za simulacijsku obuku, trenežeri za protuoklopnu borbu, sustav MILES 2000 , te pješačko naoružanje i oprema. Posjet taktičko-tehničkom zboru bit će dozvoljen svim zainteresiranim građanima.

SVAčANOST U SINJSKOM DOMU ZDRAVLJA

U subotu 13. Svibnja u 11 sati u županijskom domu zdravlja Ispostavi Sinj bit će upriličeno svečano otvaranje preuređenog prostora RTG-a s novim RTG uređajem kao i preuređeni prostor hemodijalize.

Prema informacijama dr. Ivana Nasića, voditelja Ispostave, vrijednost ulaganja je oko 2,5 milijuna kuna, a svečanosti će nazočiti župan Splitsko-dalmatinski Kruno Peronja te ravnatelj Doma Zdravlja Splitsko-dalmatinske županije dr. Miran Propadalo.

SVEčANO MISNO SLAVLJE U TIJARICI

Povodom velikog kršćanskog blagdana Duhovi, koji se ove godine slavi 15. Svibnja na Tijarici će se u organizaciji udruge Pokrenimo Tijaricu održati svečano misno slavlje na kojem će sudjelovati udruga za očuvanje kulturne baštine Cetinskoga kraja , hrvatsko kulturno umjetničko društvo Peruća Hrvace i glazbena sekcija "Božji pivčići"" pod ravnanjem gsp. Ante Mastelića .

Po završetku misnog slavlja izvodit će se rera, ganga, ojkavica, šijavica, plesat će se kolo i gusliti Pisma o Tijarici.

U donjem dijelu mjesnog Doma tim povodom bit će otvoren stalni poziv zavičajnog Muzeja Tijarice s izloženim starim predmetima.

Sutradan, na Duhovski ponedjeljak 16. Svibnja u vremenu od 9 do 12 sati u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Sinj u prostorijama osnovne škole Stjepana Radića na Tijarici održat će se 7. Ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi.