Četvrtak, 12.04.2012.

Predstavljena knjiga V. KarlovićaPred 100-injak posjetitelja sinoć je u dvorani Gospe Sinjske predstavljena knjiga vukovarskog branitelja Vilima Karlovića 'Preživio sam Vukovar i Ovčaru'.Knjiga detaljno opisuje ratna stradanja, pad Vukovara, mučenje na Ovčari i Veleprometu te odlazak u logor u Srijemsku Mitrovicu. Karlović osim osobnog iskustva iznosi i mnoštvo podataka koje je prikupio u istraživanju koje je trajalo dvije godine. Osim krvoprolića i nehumanosti, knjiga opsuje i rad srpskog pravosuđa i prikrivanje stvarnih krivaca osuđivanjem onih koji nemaju veze sa zločinima.
Knjiga je predstavljena u organizaciji sinjskog Župskog ureda.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Ruski novinari snimali u Sinju

Novinari ruske TV NTV iz Moskve danas su boravili u Sinju, gdje su svojim kamerama zabilježili turističku ponudu Sinja i Cetinske krajine, koja će biti dio dokumentarnog filma o hrvatskom ruralnom turizmu. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

16. kolo 1. HRK, ŽRK Sinj - ŽRK Zelina 22:29


NK OSK konačno je dobio trenera koji će ga voditi do kraja sezone. Uprava kluba za novog trenera prve momčadi odabrala je Borisa Pavića. Nakon što je ostavku dao Nenad Vučković, za trenera je imenovan Damir Matijašević. Međutim, suradnja Matijaševića i kluba trajala je samo jedan trening. Prvenstvenu utakmicu protiv Croatie iz Zmijavaca kao trener - igrač vodio je Zvonimr Norac Kevo. Četvrti trener OSK-a u ovoj sezoni u utorak je postao Boris Pavić. Uprava otočkog četvrtoligaša jednoglasno je odlučila kako će do kraja prvenstva trener biti ovaj istaknuti sinjski nogometaš, s mogućnošću nastavka i daljnje suradnje. Boris Pavić svakako je zanimljivo nogometno ime. Naime, ovaj obrambeni igrač prvi je Sinjanin koji je osvojio Hrvatski nogometni kup, kao član čuvene generacije NK Inker koja je 1992. pobjedila u finalu NK Hašk-Građanski (Dinamo). Pavić je u svojoj igračkoj karijeri pored Zaprešića uspješno nosio dres Segeste, Rijeke, Varteksa, Čelika iz Zenice, Šibenika, Splita, Sydnej Uniteda i drugih. Kao trener bio je pomoćnik Milu Nižetiću u drugoligašu Junaku, a trenirao je i mlađe uzraste Junaka te Glavice i Mladost iz Prološca.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

Jučer su policijski službenici PP Sinj dovršili kriminalističko istraživanje nad malodobnikom. Osnovano se sumnja da je tijekom noći 28.07.2011.godine  u Trilju, provalio u caffe bar i otuđio manju količinu novca. Nadalje, utvrđena je osnovana sumnja kako je zajedno s drugim malodobnikom  05.04.2012. g., u mjestu Budimiri, provalio u kuću. Otuđili su  električni  kabel, dvije  bakrene mašine za prskanje, te razni građevinski  materijal. Dio otuđenih predmeta su prodali kao sekundarne sirovine, dok je dio otuđenih predmeta pronađen i vraćen oštećenom. Slijedi odgovarajuće posebno izviješće nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.


Jučer su policijski službenici PP Sinj dovršili kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom. Osnovano se sumnja da je tijekom noći 10/11.04.2012.g. s otvorenog gradilišta u mjestu Hrvace, otuđio veći broj komada  metalne oplate u vlasništvu  poduzeća ukupne vrijednosti od oko  32.000 Kn. Dio je prodao na  stanici za otkup sekundarnih sirovina. Slijedi odgovarajuća kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.
IZVOR: PU SD