Utorak, 12.04.2011.

Održan prvi sastanak udruga zainteresiranih za izradu prijedloga Pravilnika kriterija za dodjelu sredstava iz proračuna Grada SinjaNa inicijativu Savjeta Mreže Udruga Grada Sinja danas je u gradskoj vijećnici . Sastanku je prisustvovalo 13 osoba, predstavnik Grada Sinja g. Željko Sesardić i predstavnici 8 udruga s područja Grada Sinja. 
Svi su prisutni iskazali podršku inicijativi i smatraju nužnim donošenje ovakvih kriterija. Dogovoreno je da će do idućeg sastanka, koji je zakazan 27. travnja 2011.g., svaka udruga za sebe definirati kriterije koji su joj važni.
...

Stipendije za mlade športaše

Upravni odbor za prosvjetu i šport Županije splitsko-dalmatinske objavio je natječaj za stipendiranje mladih športaša.
Mladim nadarenim športašima bit će dodijeljeno 25 stipendija u iznosu od 500,00 kn mjesečno.
Stipendije se dodjeljuju športašima, redovnim učenicima osnovnih škola, te I. i II. razreda srednjih škola, s prebivalištem na području Splitsko-dalmatinske županije, koji ni po kojoj drugoj osnovi ne primaju novčanu potporu.
Prijavu za dodjelu stipendija športašima podnose njihovi športski klubovi, do 28. travnja, na adresu: Splitsko-dalmatinska županija, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu i šport, Split, Domovinskog rata 2, s naznakom: 'Za stipendiranje mladih nadarenih športaša'.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Gradonačelnikov prijem za Sinjske mažoretkinjeDana 13. travnja 2011. godine sa početkom u 13,00 sati Gradonačelnik Ivica Glavan u Gradskoj vijećnici upriličit će primanje za Sinjske mažoretkinje koje su na Državnom prvenstvu u Čakovcu ostvarile ukupnu pobjedu osvojivši 15 zlatnih, 6 srebrnih i 3 brončane medalje u raznim natjecateljskim kategorijama. Na prijemu će im, uz čestitke za ostvarene uspjehe,  biti uručeni  prigodni darovi, a posebnu nagradu Gradonačelnik će dodijeliti voditeljici mažoretkinja Vesni Jukić-Bračulj.

Astronomi na Starom gradu

Na Starom gradu u Sinju, sinoć je održana prva od dvije radionice 'Promatranje noćnog neba s teleskopom uz ugodne melodije', koja se održava u okviru 1. Regionalnog festivala znanosti Sinj 2011.
Na radionici je sudjelovalo više od 200 zainteresiranih sugrađana, kojima su se, u promatranju neba, pridružili i znanstvenici, sudionici Festivala.
Radionica će se održati i večeras, od 21 sat do ponoći. Voditelji su Ana Bacelj i Dino Bektešić.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Poticaji za poljoprivrednike

Poljoprivrednici, korisnici novčanih poticaja, koji žele i ove godine ostvariti novčani poticaj u poljoprivredi, dužni su do petka, 15. travnja, podnijeti prijavu za poticaj.
Poljoprivrednici s područja Grada Sinja zahtjev za poticaj podnose u Agenciji za plaćanje, u zgradi gradske uprave, soba br. 42. Sobom trebaju donijeti potvrdu o korištenju zemljišta.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kino danas

U sinjskom kinu s početkom u 20,15 sati prikazuje se film 'Kraljev govor'.

Sinj: Oborena pješakinja

Jutros oko 7,40 sati u Splitskoj ulici u Sinju, koja je dio državne ceste D1, osobno vozilo oborilo je pješakinju.
Žena je zadobila tjelesne ozljede, te je kolima Hitne medicinske pomoći upućena na liječničku obradu u KB Split. O kakvim je ozljedama riječ još nije poznato.
Do nesreće je došlo dok je pješakinja prelazila državnu cestu, na mjestu na kojem nema obilježenog pješačkog prijelaza, u vrijeme kada je pojačan promet kroz grad. Zbog prometne nesreće promet se odvijao naizmjenice, jednim kolničkim trakom.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Na većini cesta vozi se bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi.

Na autocesti A1, od južnog izlaza tunela Sveti Rok do vijadukta Božići vozi se dvosmjerno, jednom stranom kolnika. Do 14,30 sati bit će zatvorena dionica između čvorova Ogulin i Brinje. Obilazak je državnim cestama D42 i D23 preko Josipdola.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad.
IZVOR: HAK
...