Subota, 12.04.2008.

žUTI TITL I FAR EAST FILM FESTIVAL - PREDSTAVLJANJE FESTIVALA AZIJSKOG FILMA I BESPLATNA FILMSKA PROJEKCIJA U KINO KLUBU JADRAN FILMA!

Pozivamo vas da u ponedjeljak, 14. travnja u 19 sati dođete u Kino klub u prostorijama Jadran filma (Dubrava), gdje će žuti titl predstaviti Far East Film Festival (najvecći festival azijskog filma izvan Azije), besplatnom projekcijom filma 'PTU - Police Tactical Unit', slavnog redatelja po imenu Johnnie To ('Izbori', 'Prognani')

žUTI TITL, čiji je slogan Drugačije o filmu / O drugačijem filmu, projekt je koji je zaživio 2004. godine izlaskom knjige 'žuti titl - Drugačija filmska enciklopedija', a potom i filmskim web portalom www.zuti-titl.com. Danas pod okriljem Jadran filma, žuti titl djeluje na različitim poljima stvaranja i promoviranja 'drugačije' filmske umjetnosti, a već nekoliko godina partner je Far East Film Festivala u Udinama (Italija), koji je za ovu godinu na festivalu osigurao i besplatni boravak hrvatskim i bosanskim čitateljima žutog titla. Sve to povodom desete obljetnice FEFF-a, koji će se ove godine u slavljeničkom tonu održati od 18. do 26. travnja.
...

DRAGANJA OSVOJIO ZLATO I POSTAVIO NOVI SVJETSKI REKORD


FOTO: www.vjesnik.hr

Hrvatski plivač Duje Draganja osvojio je zlatnu medalju i isplivao svjetski rekord na 50 metara slobodno na Svjetskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima u Manchesteru.

Draganja je slavio s rezultatom 20.81, postavši prvi Hrvat koji je ovu disciplinu isplivao za manje od 21 sekundu. Draganja je popravio dosadašnji rekord šveđana Stefana Nystranda za 12 stotinki sekunde.

Mladi Splićanin u polufinalu je isplivao sedmo vrijeme 21.63, no nakon utrke je bio iznimno nezadovoljan svojim nastupom. Da ima mnogo rezerve pokazao je sjajnim plivanjem u finalu. Osim svjetskog rekorda, Draganja je naravno postavio i najbolje hrvatsko vrijeme. Njegov dosadašnji osobni i hrvatski rekord iznosio je 21.21, a isplivao ga je u Debrecenu u prosincu prošle godine.

Draganja je tako osvojio drugo hrvatsko odličje u Manchesteru, nakon što je Sanja Jovanović u četvrtak osvojila broncu na 100 metara leđno.

Drugo mjesto osvojio je Britanac Mark Foster (21.31), dok je treći bio Južnoafrikanac Gerhard Zandeberg (21.33).

Todorović u finalu

Mario Todorović odličnim se nastupom plasirao se u finale na 50 metara leptir.

Todorović je bio izvrstan i u prijepodnevnim kvalifikacijama, te s novim hrvatskim rekordom (23,15 sekundi) osvojio je drugo mjesto. Za prvim u kvalifikacijama Albertom Subiratsom iz Venezuele Todorović je zaostao samo 14 stotinki. Mladi hrvatski plivač tako je za pet stotinki popravio stari rekord koji od 2004. godine držao Aleksej Puninski.

Ivan Tolić i Gordan Kožulj nisu imali uspješne kvalifikacije na 50 m leđno te se nisu kvalificirali u polufinale. Tolić je za prvim u kvalifikacijama, Amerikancem Balom Randallom, zaostao 1,23 i osvojio 20. mjesto, a Kožulj je s 1,51 sekundom zaostatka bio 21.

Saša Imprić nije se uspio plasirati u finale na 200 m mješovito. Imprić je u kvalifikacijama isplivao 13. vrijeme (1:58,23 minute), zaostavši za najbržim, Amerikancem Ryanom Lochteom, 2,74 sekunde. Finale mu je pobjegao za 35 stotinki.
IZVOR:Hina/HRTweb sport (ge, vh)

PROSVJED SINDIKATA U ZAGREBU

Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića danas se održava veliki prosvjed sindikata. Hrvatska se mora mijenjati, a socijalni dijalog uistinu zaživjeti. Svi trebaju izaći na ulice, nema opravdanja za nezadovoljne da ostanu kod kuće, poručuju sindikati. Povorci od 50-ak tisuća nezadovoljnih građana pridružit će se i sindikalisti "Dalmatinke Nove" kojih je oko 80-tak te sindikati iz susjednih zemalja. Traže državu socijalne pravde i humanog kapitalizma te partnerski odnos s Vladom.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina i večeras u 20 sati je avanturistička drama "10.000 godina prije Krista", redatelja Rolanda Emmericha.

SPORT

Danas u 19,30 sati igrat će se susreti 8. kola skupine za ostanak A1 košarkaške lige. U Sinju se sastaju Alkar i Zabok. Pobjedom bi košarkaši Alkara, dva kola prije kraja, definitivno osigurali ostanak u A1 košarkaškoj ligi, bez dodatnih kvalifikacija.

Danas je na rasporedu 24. kolo 3. HNL - Jug. U 16,30 sati na Gradskom stadionu u Sinju sastaju se Junak i Jadran iz Kaštel šućurca. U isto vrijeme u Makarskoj igraju Zmaj i Hrvace.

Susreti 2. Hrvatske rukometne lige igraju se također danas. Rukometaši Kamička u 16,00 sati dočekuju Hrvatskog dragovoljca, a u 18,00 sati Cetinka ekipu Eva Zadar.
Rukometašice Sinja gostuju u Kninu, a Rukometašice Cetinke igraju u Metkoviću protiv ekipe Metković 2.