Četvrtak, 12.04.2007.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj organizira 6. ovogodišnju akciju dragovoljnog darivanja krvi. U pet dosadašnjih akcija, koje su održavane u Sinju, Trilju, Dicmu i Hrvacama, prikupljeno je oko 250 doza, a plan je Društva u ovoj godini prikupiti 800 doza krvi.
Na akciju, koja će se održati sutra, u prostorijama Društva, u vremenu od 09,00 do 13,00 sati, pozvani su svi davatelji krvi i druge zdrave osobe od 18 do 65 godina života, kako bi se prikupio što veći broj doza krvi za potrebe Kliničke bolnice Split.

GODIšNJICA GO HDZ TRILJ

Gradska organizacija HDZ-a Trilj u nedjelju će obilježiti 17. obljetnicu postojanja. Kako nam je kazao gradonačelnik Trilja i predsjednik HDZ-a Trilj Jozo Sarač, na svečanosti, koja će se održati u Gradskom kinu s početkom u 17,00 sati, nazočit će premijer Ivo Sanader. U zabavnom programu nastupit će Gradska limena glazba Trilj, klapa Trilj i Tamburaški orkestar đeram iz Vinkovaca.

SPORT

U susretima 4. HNL Hrvace su kod kuće protiv Raštana odigrali 2:2, Glavice su poražene od Doška 3:0, a OSK u gostima kod Dragovoljca izgubio je 4:1. Danas počinje "Uskršnji zeko" rukometni turnir za mlade rukometašice koji se nastavlja sutra, a nastupaju djevojčice 94 i 96 godišta.

ODRžANA 52. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA SINJA

Održana je 52. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja sa slijedećim dnevnim redom:

1. Usvojen je Prijedlog Plana motrenja, čuvanja i ophodnje građevina i površina otvorenog prostora za koje prijeti povećana opasnost od nastajanja i širenja požara,

2. Usvojen je Prijedlog Zaključka o raspisivanju javnog nadmetanja za ustupanje usluga izrade idejnog i glavnog projekta izgradnje TS 110/10(20)KV, 2x20MVA u Gospodarskoj zoni Kukuzovac, a u povjerenstvo su uključeni Dražen šabić i Jakov Dukić,

3. Usvojena je Informacija o radu Centra za socijalnu skrb Sinj na području Grada Sinja za 2006. godinu,

4. Usvojena je Informacija o projektu izgradnje golf igrališta na području Grada Sinja,
...

PREDAVANJE ZA MATURANTE

Obavještavamo Vas o predavanju za maturante koje će se održati u Sinju 13. 04. 2007. godine u dvorani franjevačkog samostana u Sinju. Predavanje je u prvom redu namijenjeno maturantima koji uskoro namjeravaju započeti studirati i njihovim roditeljima , ali i svima onima koje to zanima. Predavanje će održati profesori sa Zagrebačkog i Splitskog Sveučilišta te predsjednik Udruge Studenti Cetinske krajine u Zagrebu. Teme su:
-uvjeti upisa na fakultete,
-bolonjski proces studiranja,
-smještaj u studentske domove,
-rad u sklopu studentskog centra,
-aktivnosti Udruge Studenti Cetinske krajine.

Maturantima će biti podijeljeni kompleti koji će sadržavati osnovne informacije o Zagrebačkim i Splitskim fakultetima,studentskim pravima i uvjetima stjecanja određenih prava te će im biti podijeljeni kontakt brojevi studenata sa svih fakulteteta kod kojih se maturanti mogu informirati o željenom fakultetu.
Također u prilogu Vam dostavljamo naš informativni letak.

Organizator: Udruga Studenti Cetinske krajine,
Suorganizator: Mladež HDZ-a Sinj.

"PROLJETNI KROS 2007."

Dana 28.travnja 2007.godine (subota) športska zajednica Grada Sinja organizira proljetni «KROS» za učenice i učenike osnovnih i srednjih škola s područja bivše općine Sinj.

Kros će se održati na «Sinjskom hipodromu» s početkom u 10 sati i to u slijedećim kategorijama:


UčENICE OSNOVNE šKOLE UčENICI OSNOVNE šKOLE
1. 5-6 razred-600 m 5-6 razred 700 m
2. 7-8 razred-700m 7-8 razred 800 m

UčENICE SREDNJE šKOLE UčENICI SREDNJE šKOLE
3. 1-2 razred-800 m 1-2 razred 900 m
4. 3-4 razred-800m 3-4 razred 1000 m


Prvih troje plasiranih u svakoj kategoriji dobit će prigodna priznanja i medalje, a najbolje škole (školski športski klubovi) bit će nagrađene peharima. Pojedinačno će svaki predmetni nastavnik TZK-e biti kontaktiran putem telefona ureda Zajednice športova Grada Sinja koji se nalazi u gradskoj upravi na drugom katu. Molimo Vas da prijave s imenima natjecatelja po pojedinim kategorijama već popunite prilikom dolaska na hipodrom kako bi organizacijski dio priredbe mogao nesmetano ići prema satnici. Na komadiću papira treba pisati ime natjecatelja učenika ili učenice, ime škole i školskog športskog kluba te ime predmetnog nastavnika TZK-e.

Sve potrebne informacije možete dobiti putem telefona 824-321 ili 098 542-595