Srijeda, 12.04.2006.

STEGOVNI POSTUPAK PROTIV LUKE PODRUGA

Po prijavi članova Upravnoga odbora vezano za neprimjereno ponašanje člana VAD-a Luke Podruga na redovitoj izbornoj skupštini društva održanoj 8. travnja, časni sud jučer je protiv njega pokrenuo i stegovni postupak.Podrug je pozvan na raspravu -izvjestili su iz VAD-a.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

Na zahtjev 11 vijećnika Gradskoga vijeća predsjednik vijeća Miše Varenina za četvrtak u 10 sati sazvao je 9. sjednicu Gradskog vijeća na kojoj je samo jedna točka dnevnoga reda i to informacija o negativnim konotacijama u hrvatskoj javnosti na održanu izbornu skupštinu Viteškog alkarskog društva.

DO DALJNEGA BEZ NASTAVE U O.š. IVANA LOVRIćA U GLAVICAMA

U osnovnoj školi Ivana Lovrića u Glavicama na kojoj je izgorjelo krovište ni danas nije bilo nastave. Kako nas je informirala ravnateljica Fatima čatipović 120 učenika te područne škole u svoje klupe trebali bi se vratiti poslije proljetnih praznika koji službeno počinju sutra, do kada bi se trebala izvršiti sanacija školske zgrade.

APEL IZ SINJSKOG DVD-a

Početkom proljeća sinjska vatrogasna postrojba ima pune ruke posla, zbog nemarnosti građana koji pale vatru na otvorenom učestaliji su manji požari. Vatrogasci apeliraju na građane da ne ostavljaju vatru bez nadzora te da im se pri svakom paljenju korova obrate kako nebi dolazilo do požara.

"VELIKI TJEDAN"

Kršćanski vjernici na poseban način obilježavaju tjedan pred najveći katolički blagdan - Uskrs. Obredi velikog četvrtka u crkvi svetoga Luke u Otoku biti će od 18 sati, na Veliki Petak obredi u Otoku počinju u 18 sati dok će u Udovičićima biti u 16 sati.
Ispovjed u crkvi čudotvorne Gospe Sinjske za mlade biti će od 18 do 20 sati,a mogućnost za ispovjed je svaki dan u svetištu od 6 i 30 do 12 sati te od 16 do 19.
Uskrsna ispovjed za vjernike čitluka i Jasenskoga biti će danas do 16 sati, Lučanima i karakašici do 16 i 30.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

Sinjski Crveni križ u 6 ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi za potrebe KBC Split prikupio je 55 doza te dragocijene tekuće. Ovoj akciji uz članove dobrovoljnih darivatelja krvi akciji su se pridružili i pripadnici 4. gardijske brigade i sinjski maturanti.

KINO DANAS

Uoči blagdana Uskrsa u sinjskom kinu po simboličnoj cijeni ulaznice po 10 kuna biti će prikazivan spektakl Mel Gibsona "Pasija". Film će igrati danas i u petak od 20 i 15 minuta.

SPORT

U 27. kolu III nogometne lige jug Junak je u Konavlima poražen od Konaavljanina 4:1

Alkar večeras u Zagrebu u sklopu lige za ostanak igra protiv ekipe Hermes Analitike.

VRIJEME

U nastavku dana očekuje nas postupno razvderavanje vremena.I dalje će puhati bura.