Ponedjeljak, 12.03.2018.

Humanitarni koncert za Ellu Barišić


Studentski zbor Filozofskog fakulteta u Splitu, u suradnji s klubom Zenta, organizira veliki humanitarni koncert.
Studentica 1. godine Filozofskog fakulteta, Ella Barišić slijepa je od rođenja ali je unatoč toj velikoj prepreci uspješno završila srednju školu i upisala studij engleskog i talijanskog jezika. Ella i njena obitelj se nalaze u teškoj financijskoj situaciji i trebaju pomoć. Tim povodom studenti su organizirali humanitarni koncert u klubu Zenta. Na koncertu će nastupiti Jole i Dalmatino te mlada grupa 505, čiji su članovi pretežno studenti i mladi. Cijena ulaznice je 30 kuna, a sav prihod ide za pomoć Ellinoj obitelji.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Održano 9. kolo rekreativne XC Zimske lige Dalmacije ‘Uspon na Kamešnicu’

Nakon prošlotjedne odgode utrke radi loših vremenskih uvjeta jučer je odvožena rekreativna XCT utrka ‘Uspon na Kamešnicu’ kao 9. kolo rekreativne XC Zimske lige Dalmacije u organizaciji BK Kamešnice.
Na samom startu utrke okupilo se 130 natjecatelja iz HR i BiH. Biciklisti su svoju snagu i spretnost odmjerili na usponu dugom 12,5km sa 670m visinske razlike. Svojim zviždukom, glavni je sudac označio početak utrke na ‘roknjači’ u 12 sati dok je najbrži Ivan Širić vozač BK Mostara u Malim Koritima na cilju bio u 12:46:39h. Ivan je odličnom vožnjom zauzeo prvo mjesto u kategoriji od 16 do 20 godina te sveukupnu pobjedu na usponu. S najbržim biciklistom uspona dodijeljena su još dva pehara, kao najstarijem uspješnom natjecatelju Luki Jakovljeviću iz BBK Pakoštane te najmlađem Marku Talajiću iz BK Metković-a. Od 130 natjecatelja, njih 21 je nagrađeno s medaljama za prvo, drugo i treće mjesto u sedam kategorija.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Josip Poleš obranio naslov PH u obaranju rukeU Sinjskom gradskom kinu,pred velikim brojem gledatelja održano je PH u obaranju ruke. Organizatori ove zanimljive sportske priredbe bio je sinjski klub Južnjačka snaga uz potporu Hrvatskog saveza za obaranje ruku i grada Sinja.
Opširnije...
IZVOR: WWW: FERATA.HR