Utorak, 12.03.2013.

32. sjednica Gradskoga vijeća Sinja

Jučer je održana 32. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja na kojoj su vijećnici raspravljali o 20 točaka dnevnoga reda. Sjednica je počela u 15 sati i 55 minuta, s 25 minuta zakašnjenja, a trajala je 5 i pol sati. Od 19 vijećnika sjednici je nazočilo njih 16, a svoju odsutnost ranije su opravdali vijećnici SDP-a Sloven Poljak, te HSLS-a Dragan Podrug i Hrvoje Filipović Grčić. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Poziv iz KUS-a na Info dan

Pozivamo sve zainteresirane na Info dan gdje ćemo vas informirati o radnjama vezanim za projekt kandidature Splita za Europsku prijestolnicu kulture 2020.U ovom projektu sudjeluje Sinj kao grad partner, uz gradove Trogir, Šibenik, Mostar, Stari Grad, Hvar, Pag, Supetar, Zadar, Korčula, Ston, Solin. Ključ odabira gradova partnera je materijalna i nematerijalna baština pod zaštitom UNESCO-a. Sudjelovanje u ovom projektu od višestruke je važnosti i koristi za naš grad, prvenstveno zbog razvoja kulturnih programa s gradovima partnerima i stvaranja novih kulturnih sadržaja.

Tijekom travnja će biti raspisan Javni poziv na koji će svi zainteresirani moći aplicirati svoje ideje i prijedloge za pripremu projekta EPK 2020. Zašto sudjelovati u projektu, koji su korisni učinci ove kandidature, na koji način se udruge, ustanove i pojedinci mogu uključiti i na što pripaziti pri sastavljanju aplikacije za Javni poziv, možete saznati na Info danu koji će se održati u petak, 15. ožujka 2013. s početkom u 12:30 u Gradskoj vijećnici u Sinju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

'Pet legendi' u sinjskom kinu

'Pet legendi' naziv je animiranoga filma za djecu koji će se prikazivati danas i sutra u sinjskom kinu, s početkom u 18 sati. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Predavanja za poljoprivrednike

U mjesecu ožujku će se održati stručna predavanja za poljoprivredne proizvođače prema slijedećem rasporedu:

14.03.2013. (četvrtak) u 11 h, Gradska vijećnica grada Sinja
Teme: Primjena tehnologije efektivnih mikroorganizama u integriranoj poljoprivredi-mr.sc. Darko Grgić, EM Tehnologija d.o.o.; Registracija mini-sirana - dipl.ing.Zvonko Balta; Potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju - mr.sc. IvanaŽupić, PSS.

22.03.2013. (petak) u 10:30 h,Gradska vijećnica grada Trilja
Teme: Registracija mini-sirana, Ekološko stočarstvo - dipl.ing. Zvonko Balta; Potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju - mr.sc. Ivana Župić, PSS; Zaštita voćaka i vinove loze - dipl.ing. Marija Katalinić, Chromos-agro.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Odigrano 10. kolo UMN Sinj

Malonogometaši koji se natječu pod okriljem Udruge za mali nogomet Sinj ovog su vikenda odradili i prve minute u ovoj godini...

U Školskoj sportskoj dvorani ove nedjelje na rasporedu je bilo deseto kolo u kojem su pobjede ostvarile momčadi Sutine, Arze 1968, Swiss boysa & Iko prometa, Podrug color Dicma i Torcide Otok.

Rezultati 10. kola:
Sutina - Satrić Casper 3:2
Azra 1986 - Jukić DAM 4:3
Swiss boys & Iko promet - Brnaze 5:0
Buljan kamen Nino term - Podrug color Dicmo 3:5
Š.D. Branitelj - Torcida Otok 3:4

IZVOR: WWW.FERATA.HR