Petak, 12.03.2010.

U višim predsjelima Cetinskog kraja noćas je pao novi snijeg

U višim predsjelima Cetinskog kraja noćas je pao novi snijeg. Oko 25 cm bilo ga je na Maovicama, Zelovu, Tijarici i Kamenskom. Sve su ceste prohodne. Vozači se upozoravaju na mogućnost odrona kamenja i zemlje na cestama kroz usjeke, osobiti prema Bisku, Sutini i Kamenskom gdje je i jutros bilo odrona koji su sanirani.

U Hrvacama prikupljeno 45 doza krvi

U akciji darivanja krvi koja je održana danas, 12. ožujka, u prostorijama restorana Vreba u Hrvacama prikupljeno je 45 doza krvi. Akciju su zajednički organizirali  Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih davatelja krvi Hrvace.

Obavijest

U Brnazama, u Domu kod osnovne škole, od 17 do 20 sati prikupljat će se novčana pomoć za potrebe liječenja 10-godišnjeg Vatroslava Mastelića, koji boluje od leukemije. Ovu humanitarnu akciju organizirali su mještani Brnaza koji će i slijedećih dana prikupljati sredstva.

Hrvatska Udruga socijalnih radnika u utorak obilježava Međunarodni dan socijalnog rada

Hrvatska Udruga socijalnih radnika u utorak obilježava Međunarodni dan socijalnog rada. Ovaj dan obilježava se i kao dan otvorenih vrata s ciljem promicanja prava i informiranja javnosti o sustavu socijalne skrbi. I sinjski Centar pridružio se ovoj akciji  te pozivaju sve građane da se sa pitanjima obrate u centar ili na broj telefona 821-446, 821-501 ili 821-450 od 8 do 14 sati.

5. Nacionalni sajam pršuta u Sinju

Poznat je datum održavanja  petog nacionalnog sajma pršuta u Sinju. Sajam će se održati  23. i 24. travnja u hotelu Alkar, a i ove godine kao i prethodnih organizira ga Poduzetnički  centar Sinj.

U Svetištu Gospe Sinjske u 17,20 počet će pobožnost križnog puta i sveta misa

U Svetištu Gospe Sinjske u 17,20 počet će pobožnost križnog puta i sveta misa – pobožnost i misu direktno će prenositi Hit radio.

Kino danas

U sinjskom kinu od danas do nedjelje prikazivat će se dva filma. U 18,30 “Alisa u zemlji čudesa”, a u 20,30 “Previše je složeno”. U glavnim ulogama su Merily Streep i Alec Baldwin.

Članovi udruge "Studenti Cetinske krajine" u trodnevnom su posjetu Zadru i zadarskoj županiji

Članovi udruge "Studenti Cetinske krajine" u trodnevnom  su posjetu Zadru i zadarskoj županiji. Naime udruga "SCK" organizira već tradiconalne izlete za svoje članove a ovog puta odabir je pao na Zadar. Tijekom trodnevnog izleta (12-14-03.) studenti će posjetiti arheološke iskopine grada Aserije pokraj Benkovca, grad Nin, Vransko jezero te grad Zadar. Također naši studenti će se susresti sa cetinskim studentima koji studiraju u Zadru te sa predstavnicima Zadarskog sveučilišta. Osim upoznavanja zadarskog kraja ovaj izlet ima za cilj Zadranima, a pogotovo zadarskim studentima predstaviti turističke potencijale Cetinskog kraja. Inače udruga "SCK" jako dobro surađuje sa Klubom zadarskih studenata u Zagrebu te u najskorije vrijeme možemo očekivati uzvratni posjet zadarskih studenata Sinju i Cetinskom kraju.

Sokol leti visoko

DUGOPOLJE – jednu od najuspješnijih općina u državi, općinu Dugopolje je zahvatila boćarska groznica u kojoj je boćanje postalo top tema u mjestu. Nakon prošlogodišnjeg osvajanja prvog mjesta u Splitsko dalmatinskoj županiji, BK « Sokol « iz Dugopolja je osvojio veliki turnir u povodu dana grada Trilja, te je bio drugi na jakom turniru u povodu dana grada Sinja. Na državnom prvenstvu u paru Marijan Botica i Vlatko Ban su zauzeli visoko 5. mjesto.

Svi navedeni rezultati su plod kvalitetnog rada u klubu u kojemu glavne poteze vuče neumorni predsjednik i igrač Goran Balić. – za narednu sezonu smo se vec dobro igrački pojačali tako da je stigao Luka Žuro iz prvoligaša Tri Buzet, Denis Ramljak iz Nade te Andelko Hržic iz Pržine, pa već ovu sezonu idemo na osvajanje prvog mjesta u 3. HBL-jug priča predsjednik Balić. Koji dodaje. U Dugopolju želimo stvoriti centar boćanja u našoj županiji, a pripreme za gradnju boćarskog doma su vec uvelike otišle daleko, tako da se dovršetak očekuje za oko godinu i pol....

Stanje na cestama

U Gorskom kotaru na većini cesta vrijede zimski uvjeti, dok su u ostalom dijelu zemlje kolnici mjestimice samo vlažni i skliski od raskvašenog snijega pored kolnika. Upozoravamo vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu u:

Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju:
D 3, na „staroj“ cesti kroz Gorski kotar (dionica Vrbovsko-Delnice) te na većini državnih, županijskih i lokalnih cesta, kao i u zaleđu Novog Vinodolskog (ŽC 5094 Jasenak-Novi Vinodolski). Državne ceste: D 42 Vrbovsko Hreljin i D 3 Zdihovo-Vrbovsko otvorene su za sav promet, a na županijskim i lokalnim cestama Vrbovskog još vrijede zimski uvjeti.

Lici: ...