Četvrtak, 12.03.2009.

PREDAVANJE NA TEMU "DR. FRANJO TUđMAN 2009.-DESET GODINA POSLIJE"


FOTO:http://www.hdz-dugave.com

Danas, 12. ožujka, će se u dvorani Franjevačkog samostana u Sinju održati predavanje na temu "Dr.Franjo Tuđman 2009.-deset godina poslije". Predavači će biti dr. Slobodan Lang, Milan Bešlić i dr. Miroslav Tuđman. Ovo predavanje organizira Ogranak Matice Hrvatske Sinj, a početak je u 19,00 sati

POKRENUT PREDSTEčAJNI POSTUPAK NAD TVORNICOM "DALMATINKA NOVA"

Danas, 12. ožujka, sudac Trgovačkog suda u Splitu Ivan Basić donio je rješenje o pokretanju novog predstečajnog postupka Dalmatinke Nove, po prijedlogu 181 radnika zbog neisplaćenih plaća za rujan, listopad i studeni 2008. god. Ročište povodom ovog prijedloga zakazano je 30. ožujka.

Odvjetnik radnika Zoran Vujanović još je najavio kako će istom sudu podnijeti novi zahtjev za pokretanja stečaja u ime 250 radnika Dalmatinke kojima nisu isplaćene plaće za 12 mjesec prošle godine te za siječanj i veljaču ove godine.

OBAVIJEST

Poglavarstvo Sinja i Splitsko-dalmatinska županija provode akciju sufinanciranja nabave sadnica voća i vinove loze. Grad i županija sufinanciraju 2/3 cijene sadnica, a individualni poljoprivredni proizvođač plaća 1/3 cijene.
Grad Sinj je dosada zaprimio 22 zahtjeva za 4405 sadnica loze, te 1170 zahtjeva zanabavu sadnica voća.

OBAVIJEST

Počela je isplata novčane pomoći za ublažavanje posljedica štete nastale uslijed elementarne nepogode tuče od 27. lipnja 2007. godine. Pomoć se dijeli na prvom katu zgrade Gradske uprave, u sobi broj 27 u vremenu od 8,00 do 15,00 sati.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U HRVACAMA

Gradsko društvo Crvenog Križa i DDK Hrvaca za sutra, 13. ožujka, su najavili akciju darivanja krvi koja će se održati u restoranu Vreba od 9 do 13 sati. Organizatori su pozvali sve zdrave osobe od 18 do 65 godina života da se odazovu ovoj akciji i tako pomognu onima kojima je to najpotrebnije.

KINO DANAS

Danas u gradskom kinu u 20 sati igra talijanski kriminalistički film "Gomora".

SPORT

Večeras, 12. ožujka, na rasporedu je posljednje kolo A1 košarkaške lige u kojoj Alkar dočekuje Borik Puntamiku.

U organizaciji Kinološke udruge Sinj i Lovačke udruge na lovištima Sinjskog polja održava se međunarodna utakmica pasa ptičara u disciplini navođenja na poljsku jarebicu bez odstrjela. Sudjeluje 20 natjecatelja među njima i talijanskih. Danas će biti proglašeni najbolji vodič i pas ptičar.