Srijeda, 12.03.2008.

PREDAVANJE UDRUGE "NOVI PUT"

Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti "Novi Put" sutra, 13. Ožujka, organizira predavanje za djelatnike školskih i predškolskih ustanova odnosno voditelje i članove njihovih preventivnih programa pod nazivom «Uloga obrazovnog sustava u programu prevencije ovisnosti». Predavač će biti jedan od vodećih stručnjaka za problematiku ovisnosti prof. dr. Slavko Sakoman, a govorit će o programu primarne prevencije zlouporabe sredstava ovisnosti. Cilj predavanja je dodatna edukacija prosvjetnih djelatnika o realizaciji preventivnih programa. Predavanje će se održati u dvorani franjevačkog samostana u Sinju s početkom u 19 sati i 30 minuta.

BLAGDAN SV. JOSIPA

Sutra vojna kapelanija Središta za obuku pješaštva Sinj, slavi svoga zaštitnika Sv.Josipa. Svečano misno slavlje bit će 11 sati, a predvodit će ga vojni ordinarij biskup Juraj Jezerinac.

"DAN NARCISA"

Klub žena liječenih na dojci Sinj već drugu godinu zaredom organizira akciju "Dan narcisa". Cilj akcije je edukacija građana o ovom problemu, poticanje prevencije i ranog otkrivanja raka dojke. Prikupljanje cvijeća organizirano je za petak na sinjskoj Pijaci. Građani koji se žele priključiti akciji mogu donijeti narcise ali i drugo cvijeće od 17 do 20 sati. Cvijeće će se prodavati u subotu, 15. ožujka, a članice sinjskog kluba dijelit će i edukativni materijal.

VIJESTI IZ TRILJA

Do petka će u triljskoj Gradskoj vijećnici biti izložen na uvid Prijedlog izmjena i dopuna prostornog plana uređenja Grada Trilja. Javni uvid se može obaviti od 9,00 do 14,00 sati, a pisana očitovanja, prijedlozi i primjedbe mogu se dostaviti zaključno do petka, na adresu Grada Trilj, Upravni odjel, Poljičke republike 15, Trilj.

OBAVIJEST

U Triljskom dječjem vrtiću u tijeku su upisi u program male škole i potrajati će do petka, dok će u Sinju mala škola početi s raom već sljedeći tjedan.

OBAVIJEST

U crkvi čudotvorne Gospe sinjske u tijeku je «Tjedan s osnovnoškolcima». Večeras u 19 sati i 15 minuta održat će se susreti s učenicima 6 razreda s područja župe Gospe Sinjske. Cilj ovih susreta je priprema osnovnoškolaca za dane Uskrsa.

KINO DANAS

U Gradskom kinu samo večeras u 2 sati igra češki film « Služio sam engleskog kralja» s početkom u 20 sati. češka filmska akademija kandidirala je 'Služio sam engleskog kralja' za najbolji strani film u ovogodišnjoj utrci za Oscara. Film je nagrađen FIPRESCI nagradom kritičara na Berlinaleu 2007, prikazan na mnogim drugim renomiranim festivalima i nominiran za Europsku filmsku nagradu. U češkoj ga je pogledalo 800 tisuća ljudi.

SPORT

Danas će se odigrati i dvije prijateljske nogometne utakmice:
S početkom u 15,30 sati na igralištu Gola brda u Otoku igrat će domaćin OSK i drugoligaš Trogir, a u Glavicama će se sastati Glavice i Tekstilac.

Aeroklub Sinj organizira upis novih kandidata za osnovnu padobransku obuku. Upis je otvoren do 16. ožujka, a broj kandidata ograničen. Svi zainteresirani mogu se dodatno informirati na broj 098/423-897.

U tijeku su upisi za polaganje ispita za ribolovce kojeg organizira ribolovno društvo Sinj. Upisati se može u trgovini pastrva na štaliji , a ispit će biti u petak u 17 sati.