Ponedjeljak, 12.03.2007.

SUTRA POčINJU RADOVI NA IZGRADNJI ALKARSKIH DVORA

Splitska tvrtka Alkom, koja je na javnom natječaju VAD-a dobila posao izgradnje Alkarskih dvora, sutra će službeno početi s radovima. Odlukom Upravnog odbora VAD-a iz postojećih, dotrajalih prostorija, iseljene su sve udruge i stranke koje su godinama koristile prostorije u zgradi, očišćen je okoliš i iskopčana električne energija tako da nema prepreka za gradnju.
Prema najavama iz Viteškog alkarskog društva u nedjelju u 17,00 sati kamen temeljac svečano će položiti predsjednik Vlade RH Ivo Sanader.

OBAVIJEST

Sinjski Klub žena oboljelih i liječenih na dojci utorkom organizira dežurstva i savjetovalište za oboljele i žene koje se žele preventivno informirati o karcinomu dojke.
U savjetovalištu dežuraju žene koje su i same oboljele i liječene. Posjetiteljima i putem telefona 661-661 mogu dati savjete i podršku iz osobnog iskustva.
Savjetovalište radi utorkom od 17,00 do 19,00 sati u prostorijama Udruge SRMA, Brnaška 44 u Galeriji Galiotović, na trećem katu.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U HRVACAMA

Gradsko društvo crvenog križa Sinj i Klub dobrovoljnih darivatelja krvi iz Hrvaca organiziraju novu akciju darivanja krvi. Akcija će se održati u srijedu u restoranu Vreba u Hrvacama od 9,00 do 13,00 sati. Pozvani su svi darivatelji krvi kao i sve zdrave osobe od 18 do 65 godina života da dođu na akciju u što većem broju.

OBAVIJEST IZ "VODOVODA I čISTOćE"

Zbog radova na vodovodnoj mreži sutra će u vremenu od 08,00 do 11,00 sati doći do prekida u snabdijevanju vodom na području Grada Sinja, u sljedećim ulicama: Splitskoj, Alkarsko trkalište, Kneza Branimira, štalija, Frane Bulića i Ivana Lovrića. Iz poduzeća Vodovod i čistoća mole potrošeče da se na vrijeme opskrbe potrebnim količinama vode.

IZLOžBA SLIKA

Poglavarstvo Grada Sinja organizator je izložbe slika Loare Blažević, koja će biti postavljena u Galeriji Galiotović. Otvaranje izložbe najavljeno je za sutra u 19,00 sati.

KINO DANAS

U gradskom kinu U Sinju večeras u 18,00 sati igra dugometražna animirana, akcijsko pustolovna komedija "Sezona lova". Film je sinkroniziran na hrvatski.

SPORT

U natjecanju 3. Hrvatske nogometne lige Junak je u subotu u Sinju pobijedio Neretvu 1:0.
U utakmicama 4. Hrvatske nogometne lige nogometaši Hrvaca s visokih 5:0 pobijedili su Vodice na njihovom terenu, a Glavice su kod kuće odigrale neriješeno s ekipom Raštane 1:1
U prvoj utakmici nastavka sezone županijske nogometne lige Tekstilac je u Sinju pobijedio Mračaj 2:0.

U drugoligaškim rukometnim natjecanjima Kamičak je poražen u svojoj dvorani od Trigora 40 : 29, a Cetinka je u zadru igrala neriješeno s ekipom Zadar 28 : 28.
Kod rukometašica žRK Sinj pobijedio je u Sinju Zadar 32 : 13, a Cetina i Makarska, u Makarskoj su odigrali rezultatom 28 : 28.

Odbojkašice Sinja zabilježile su još jednu pobjedu u natjecanju 2. Hrvatske odbojkaške lige. Ovoga puta bile su bolje od svojih gošći ekipe Zadar 3 : 0.


Sutra se nastavlja A1 košarkaška liga. U skupini za ostanak Alkar u 19,00 sati dočekuje ekipu Osijeka.

SVEčANOST U GRADSKOJ VIJEćNICI

Gradonačelnik Sinja Nikola Tomašević sutra će u Gradskoj vijećnici prirediti primanje za sinjske mažoretkinje koje su na Državnom prvenstvu u šibeniku ostvarile zapažene rezultate i osvojile čak deset nagrada u kategorijama mlađih juniorki i kadetkinja.

KRONIKA 92

PP SINJ, 11.03.2007. g. oko 11,10 sati, službenici PP Sinj zaprimili su dojavu od šezdesetšestogodišnjaka da je dana 08.03.2007. g. oko 23,30 sati, iz nepoznatih razloga, došlo do požara u njegovoj staroj obiteljskoj kući koja se koristi kao ostava, a kojom prilikom je u potpunosti izgorjelo krovište te je došlo do urušavanja tavana. Požar su ugasili pripadnici DVD Sinj. Tijekom dana izvršiti će se očevid u cilju utvrđivanja uzroka požara i visina nastale štete.
IZVOR: PU SD

NATJEčAJ za prodaju/pravo građenja građevinskog zemljišta na području Gospodarske zone Kukuzovac- Sinj

Gradsko Poglavarstvo Grada Sinja objavilo je dana 09.ožujka 2007.g. u dnevnom listu «Slobodna Dalmacija» NATJEčAJ za prodaju/pravo građenja građevinskog zemljišta na području Gospodarske zone Kukuzovac- Sinj.

Rok za podnošenje ponuda po natječaju je 60 dana od dana objave.

Natječajna dokumentacija se otkupljuje i preuzima u Upravnom odjelu za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj Grada Sinja, a odgovorne osobe za davanje obavijesti i razgovor sa natjecateljima su: pročelnica Upravnog odjela za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj Grada Sinja Iva Bilandžić-Barać, dipl. iur. i stručna suradnica mr.sc. Ivana Pavić, telefon: 021/821-601.
Sadržaj Natječaja u cijelosti možete pogledati i preuzeti na:
www.sinj.hr i www.gzk.hr

čLANOVI UDRUGE "STUDENTI CETINSKE KRAJINE" U POSJETU PULIčlanovi udruge "Studenti Cetinske krajine" bili su protekla dva dana, 10. i 11. ožujka na izletu u Puli. Ovaj izlet udruga je organizirala s ciljem upoznavanja i davanja prednosti hrvatskim turističkim odredištima. članovi udruge, njih ukupno pedeset i dvoje, posjetili su Pulsku Arenu, Forum, Kaštel te poznatu Pulsku tržnicu. Nakon samog dolaska u grad predstavnike udruge primio je i zamjenik gradonačelnika grada Pule gospodin Bernard Zenzerović kojem je predsjednik udruge "Studenti Cetinske krajine" Ivan Bota poklonio tradicionalnu Sinjsku kapicu te knjigu Sinjska rera a Zenzerović je studentima poklonio monografiju Pule. Ovom sastanku prethodila je suradnja između Kluba studenata Istre u Zagrebu i naše udruge, cilj suradnje Istrijanskih i Cetinskih studenata je povezivanje Dalmatinske zagore i Istre a u svrhu razvoja turizma na navedenim područjima. Suradnja je započela na inicijativu cetinskih studenata, jer smatramo da Cetinska krajina ima velike razvojne mogućnosti na području turizma a upravo od Istrijana možemo puno toga naučiti a pogotovo što se tiče razvoja seoskog turizma. U tom tonu protekao je i polusatni sastanak zamjenika gradonačelnika i predstavnika udruge.
U neformalnom dijelu posjeta Puli, članovi folklorne sekcije zaplesali su Sinjsko kolo i zapjevali reru na oduševljenje prisutnih Puležana i drugih gostiju, a poseban dojam smo ostavili na mlade Britance koji su se zatekli u istom hostelu kao i mi.
IZVOR: USCK Zagreb