Petak, 12.02.2010.

Humanitarna akcija prikupljanja pomoći za liječenje Marija Efendića

Udruga "Studenti Cetinske krajine" Zagreb završila je s akcijom prikupljanja pomoći za liječenje Marija Efendića iz Sinja. Kroz razne akcije i manifestacije udruga je za potrebe liječenja prikupila 90. 000 kuna, najveći prilog ovoj akciji dao je gradonačelnik grada Zagreba gospodin Milan Bandić u iznosu 10 000 eura odnosno protuvrijednost u kunama. Dana 12. veljače, 2010. god. Ivan Bota i Ivan Čugura u ime Udruge su ukupni iznos od 90. 000 kn uručili Marijevom ocu gospodinu Ivici Efendiću s nadom da će se Marijo što prije oporaviti. Ovim činom studenti Cetinske krajine još jednom su pokazali koliko je srce Cetinski studenata koje u svakom trenutku kuca za rodni kraj. Obitelj Efendić ganuta je ovom akcijom studenata Cetinske krajine i od srca se zahvaljuje svima koji su sudjelovali u ovoj akciji.

Nakon odigrane prijateljske pripremne utakmice između Junaka i Hajduka, te podmirenih minimalnih troškova ostatak u iznosu od 12 tisuća kuna bit će uplaćen na račun Marija Efendića za potrebe njegova liječenja izvjestio je dopredsjednik Junaka Ante Gulić.

Sport

Pred nama je zanimljiv športski vikend iz kojeg izdvajamo:
U 16 kolu A2 košarkaške lige sastaju se: Jazine-Alkar i Voštarnica-Cetina.

Počinju i natjecanja u županijskom nogometnom natjecanju. Sutra, 13. veljače, u Dugopolju igraju od 14,30 sati igraju Hrvace Vrlika, dok se u nedjelju sastaju Glavice-Tekstilac, a nogometaši Čaporica igraju na Hvaru.

Sutra, 13. veljače, će se u Satriću u kući kod športskog centra održati osnivačka skupština Torcida-Satrić. Početak skupštine je u 18 sati.

Obavijest

Grad Sinj objavio je Poziv pravnim i fizičkim osobama za predlaganje programa manifestacije „Dani Alke i Velike Gospe“. Predloženi programi uključuju područja kulture, estrade. Športa i ostalih djelatnosti iz društvenog života. Prijedlozi se mogu predati od ponedjeljka 15. veljače.

“Cetinski kraj za Haiti”

Danas, 12. veljače, održan je sastanak organizacijskog odbora  koncerta “Cetinski kraj za Haiti”.  Sve aktivnosti idu prema planu, koncert će se održati sutra, 13. veljače, od 19 sati  u sinjskoj sportskoj dvorani, a članovi Udruge Srma sutra, 13. veljače, će na Pijaci prodavati ulaznice za koncert i bonove koje je izradio Crveni križ. Napominjemo kako se ulaznice prodaju po cijeni od 10 kuna, u knjžarama i papirnicama Duga i Axel, suvenirnici Svetišta i Crvenom Križu.

Obavijest

U dvorani Gospe Sinjske danas, 12. veljače, od  19 sati održat će se tribina "Kršćanstvo i Europa - Kršćani u Europi". Gost je dr. Neven Šimac iz Zagreba, angažirani kršćanski laik, član koordinacijskoga odbora kršćanskih pokreta u Europi

"Dani krnjevala 2010."

U  organizaciji Krnjevalske udruge Grada Sinja danas, 12. veljače, će se u Gradskom kinu održati 5. Dječji krnjeval fest. 30–ak djece izvest će 20 točaka. Početak je u 19,00 sati. Ulaznice se prodaju u papirnici Axel.
 
Krnjevalska udruga iz Gljeva “Didi s Kamešnice“ sutra, 13. veljače, putuje u Županju gdje će u nedjelju sudjelovati na poznatoj manifestaciji „Šokačko sijelo“.

Krnjevalska uduga Potravlje-Satrić-Maljkovo četvrtu godinu za redom organizira krnjevalske svečanosti koje će se održati sutra, 13. veljače, u 17 sati kod restorana Kenedy.

Sutra, 13. veljače, će se održati i mačkare iz Glavice. Okupljanje je u 12 sati oko Doma, a suđenje krni je u 16,30 sati.

I mačkare Udruge Ćosin Potok pripremaju se za krnjevalsku svečanost koja će biti sutra, 13. veljače. Okupljanje je u 16 sati na mostu u potoku, a u 17 sati predviđeno je spaljivanje krnjevala.

Obavijest

Tvrtka Geomat obavijestila je kako će  od 14,00 do 17,00 sati na eskploatacijskom polju gipsa Slane stine u Karakašici, vršiti masovno miniranje na radilištu.

Stanje na cestama

Slab snijeg pada u Lici, Gorskom kotaru i Slavoniji, a mjestimice ima i magle. Smanjena je vidljivost na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Bosiljevo 1 i Kikovica, dok jak vjetar puše između Kikovice i tunela Tuhobić.

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni, te skliski u većem dijelu unutrašnjosti, Istri i Hrvatskom primorju, a ponegdje ima i raskvašenog ili ugaženog snijega. Moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Upozoravamo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Državnom cestom D 25 Gospić-Karlobag prometuju samo osobna vozila. Dionica državne ceste D 23 Žuta Lokva-Senj otvorena je za sva vozila, uz obaveznu zimsku opremu. ...